Desert prajitura invizibila, cu mere

de Catalina L in Prajituri, 8 Dec 2018 | 7430 vizualizari

 

Era de mult pe lista mea de facut.
Un desert putin dulce, racoros cu mult mar si fara aluat. De aceea se mumeste 'invizibila'.
Cand o taiem vom vedea un 'foietaj' de mere.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/prajitura-invizibila-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 5 mere frumoase
  • 70 g de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 10 cl de lapte
  • 20 g de unt topit
  • 40 g de zahar
  • vanilie esenta sau pudra
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura invizibila, cu mere:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-iun castron bateti ouale intregi cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana-si tripleaza volumul.

Adaugati treptat laptele, untul topit si racit si faina amestecata cu praful de copt.

Curatati merele, indepartati cotorul si taiati-le in 4.

Taiati-le in felii foarte subtiri, la robot sau mandolina.

Puneti-le imediat in compozitia pregatita pentru a nu se inegri si inrobati-le bine.

Adaugati scortisoara si amestecati.

Ungeti cu unt vasul (20/30 cm) sau forma si presarati zahar.

Varsati compozitia.

O puteti umple pana la bord lasati numai 5 mm.

Coaceti la 180°C timp de 40- 45 minute.

Lasati sa se raceasca si decorati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura invizibila, cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

12.12.2018, 23:18

Ce bunatate!

andipanda 1

30.04.2023, 12:10

Ca de obicei, multe comentarii favorabile, unii vad ca sunt permanent de serviciu dar, e clar, putini spre nimeni nu comenteaza dupa ce a facut reteta.
Reteta e foarte buna dar, pentru un vas 20x30 trebuie dublate cantitatile.
Atat, nimic mai mult. Multumim.

Catalina L 1

14.05.2023, 09:49

da dupa ce o facem o putem ameliora, multumesc si bine c-a fost buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu stafide fara zahar