"reteta romaneasca"
Varza cu smantana este o mancare amintire din copilarie.
De cand ma gandesc sa fac si n-am vazut multe retete, nu stiu daca este un fel de mancare foarte cunoscut.
Se pare ca este originara din Bucovina regiunea mea de nastere.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/varza-cu-smantana-si-sunca-afumata.html
Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.
Curatati ceapa si morcovul.
Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare morcovul.
Caliti ceapa si morcovul intr- tigaie mare si adanca in uleiul incalzit.
Adaugati bucatelele de sunca si reveniti impreuna.
Treceti foile de varza prin apa rece, scurgeti-le bine si taiati-le marunt.
Puneti varza peste ceapa si sunca.
Amestecam smantana cu o lingura de faina si cu o lingura de bulion de rosii.
Adaugam smantana peste varza, amestecam bine si lasam varza sa fiarba impreuna cu smantana cateva minute.
Este gata, presarati paprika si patrunjel tocat.
Serviti cald.