Astazi va propun o reteta foarte fina si delicioasa.
O reteta ideala de sarbatori foarte gustoasa cu un peste slab si de buna calitate Corvina (din specia Argyrosomus regius).
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/peste-alb-corvina-cu-crema-de-susan.html
Incalziti cuptorul la 200°C.
Curati si tocati marunt ceapa verde si ceapa salota.
Puneti ceapa taiata marunt pe fundul unui vas pentru cuptor.
Adaugati chimionul si scortisoara deasupra si amestecati.
Sarati si piparati pestele.
Puneti pestele peste ceapa. Presarati deasupra paprika .
Amestecati crema de susan cu sucul de lamaie si cu un pahar cu apa.
Varsati peste peste.
Puneti feliile de lamaie si presarati deasupra un pic de paprika.
Dati la cuptor timp de 45 minute.
Adaugati un pic de apa daca este necesar.
L'am acompaniat cu Crochete din cartofi si făina de năut si cu Vinata evantai-acordeon cu mozarella si cheddar la cuptor .
Pofta Buna !
1
Tahini este o pasta obtinuta din boabe de susan si este folosita cu precadere in bucataria araba. Pe langa faptul ca da savoare multor feluri de mancare, tahini are si o serie de proprietati benefice pentru sanatate.