Reteta romaneasca
Margarina se bate cu 100 g zahar farin pana se spumeaza. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie, bicarbonatul dizolvat in otet, zaharul vanilat. Se bate in continuare pina la obtinerea unei creme.
Separat albusurile se bat spuma, se adauga cca. 75 g zahar, continuindu-se baterea pana se dizolva cristalele de zahar, apoi se amesteca cu compozitia de galbenus, se adauga treptat si nuca maruntita, cacao si faina pana la o perfecta omogenizare.
Compozitia obtinuta se toarna in forme de chec unse cu margarina (ulei ) tapetate cu hartie alba sau faina care se introduc in cuptor si se coc la o temperatura moderata.
Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar farin!
1
Faina pastrata pana la folosire la rece, trebuie tinuta o vreme la cald si dupa aia o folosim!
2
Peste albusuri se va presara putin zahar pudra sau citeva picaturi de zeama de lamaie pentru a se bate mai repede.