"reteta romaneasca"
Fursecurile copilariei mele :x
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o pasta, pe urma punem ouale unul cate unul, dupa fiecare ou, mixam bine pana la omogenizare.
Daca aveti impresia ca s-a taiat, nu este nici o probleman se repara odata ce punem faina.
Adaugam vanilia si la final faina impreuna cu praful de copt, mixam si dam compozitia rezultata cca. 30minute la frigider.
Punem aluatul scos de la frigider intr-un pos si spritam bile la putina distanta intre ele, deoarece se intind si se pot lipi intre ele.
Folosim o tava mare tapetata cu hartie de copt si la cuptor le lasam cca.10-15 minute atat cat sa fie putin rumene pe fund.
Eu am pus 4 tavi mari la cuptor si mi-au iesit in jur de 50 de paleuri.
Lasam cojile de paleuri la racit si ne ocupam de crema sau cel mai bine este sa facem crema de cu seara pentru a nu astepta prea mult sa se intareasca.
Punem pe foc frisca lichida si cand ajunge la punctul de fierbere, stingem focul si adaugam ciocolata rupta bucatele, adaugam si putina esenta de rom si amestecam pana la omogenizare.
Dam crema obtinuta la rece pana se intareste, ideal ar fi pentru a 2 zi, apoi o mixam pana devine pufoasa.
Punem crema obtinuta intr-un pos si umplem fursecurile 2 cate 2.
Pentru Glazura:
Topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunda, dar atentie sa nu fie fierbinte.
Punem ciocolata int-o punga, o intepam intr-un colt cu o scobitoare si glazuram paleurile.
Le asezam le un platoul unul langa altul si dam la frigider cca. 1-2 ora pana se intaresc sau pana a doua zi.