Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Muratura asortata
Postat de: mirela0911 in ConserveSe spala gogonelele, apoi se curata de cotorul de la suprafata, partea aceea mai inchisa la culoare. Se feliaza la grosimea dorita. Ceapa se curata, se spala si se taie julienne. Castravetii se...Citeste continuarea
Branzoaice umplute cu mere
Postat de: mirela0911 in Mancare copiiAluat: Intr-un bol se cerne faina. Pe margine se pune sarea, iar in mjloc se face o gropita. Se pune 1 lgt zahar, drojdia zdrobita si se toarna 100 ml lapte cladut. Se lasa sa se activeze...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu afine, curmale,...
Postat de: ancutsa in DulciuriEu am avut afine la congelator, asa ca le-am scos din timp, le-am decongelat si le-am scurs. Se preincalzeste cuptorul. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul, se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu biscuiti, crema...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriMerele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-un tuci impreuna cu zaharul si se calesc. Dupa aceea se amesteca cu o lingurita...Citeste continuarea
Ciorba de telina cu afumatura
Postat de: eumimi in CiorbeTocam marunt ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la calit. Le lasam 3-4 minute, apoi adaugam si costita afumata si le lasam doar pana cand ceapa devine translucida, Adaugam 2-3 cani...Citeste continuarea
Desert clatite cu mere si sirop de...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se mixează bine ouăle cu sarea, zahărul și vanilia, după care se încorporează cu atenție făina, (amestecată cu praful de copt) ca să nu se formeze...Citeste continuarea
Desert bilute cu visine
Postat de: cristina1985 in DulciuriBiscuitii se macina. Se fierbe laptele cu zaharul si roscove (imi place mai mult pudra de roscove, decat cea de cacao-nu este asa de amaruie ). Cand incepe sa fiarba, verificati daca s-a...Citeste continuarea
Cartofi cu mozzarella, la cuptor
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se spală bine și se fierb întregi, în coajă. Când au fiert (se face proba înțepând un cartof cu o furculiță), se aruncă apa și se lasă cartofii la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mac si crema de...
Postat de: eumimi in PrajituriPregatim mai intai blaturile de mac: mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam macul, faina toata odata si praful de copt si le incorporam usor cu o lingura de lemn. Impartim compozitia in 2...Citeste continuarea
Pizza cu ton si galbiori
Postat de: gaby_d in PizzaPune intr-un vas mare 1/2 din cantitatea de faina si amestec-o cu drojdia. Las-o 5 minute apoi adauga apa calda in care dizolvi si sarea. Incepe sa omogenizezi aluatul amestecand usor cu...Citeste continuarea
Desert prajitura Rudi cu afine
Postat de: mitinita in PrajituriSe pun intr-un bol ingredientele pentru aluat si se amesteca cu lingura. In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune...Citeste continuarea
Desert chec cu visine sau cirese
Postat de: mitinita in PrajituriSe porneste cuptorul. Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare, pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile se amesteca cu cele doua...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeOrezul se spala si se scurge. Legumele se curata si se taie cubulete. Ceapa se caleste in ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul, dovlecelul si rosia. Se adauga orezul, apa,...Citeste continuarea
Desert placinta dulce cu branza
Postat de: mitinita in DulciuriAveti nevoie de o tava de 32 x 22 cm. Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul, esenta de vanilie si branza de vaci. Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie. Se...Citeste continuarea
Supa asiatica instanta
Postat de: mitinita in SupeSe face supa conform instructiunilor de pe ambalaj. Adica puneti taiteii intr-un bol adanc, adaugati condimentele si turnati apa fierbinte. Se lasa deoparte 3 minute. Adaugati oul taiat in...Citeste continuarea
Pide
Postat de: rocsi_1612 in PizzaAluatul: Intr-un bol cerneti faina. Adaugati sarea, zaharul si drojdia uscata, amestecati cu o lingura. Turnati apa minerala calduta, treptat si framantati, pana aluatul devine omogen si usor...Citeste continuarea
Lasagna cu spanac si ricotta la...
Postat de: Oana in Slow CookerAmesteca intr-un bol spanacul cu cateii de usturoi tocati fin, parmezanul ras, oul batut si ricotta. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara rasa. Amesteca sosul de...Citeste continuarea
Tocana padurarului
Postat de: simona72 in Mancaruri de legumeAm tocat ceapa marunt si am calit-o in ulei si unt. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit sticloasa, am adaugat si usturoiul tocat fin. Am lasat sa se caleasca putin, maxim un minut, sa fiu sigura...Citeste continuarea
Rata umpluta cu mere, gutui,...
Postat de: abetina in Slow CookerSe foloseste o rata intreaga, se scot din ea toate maruntaile. Se taie marul, dovleacul, gutuia si cartoful cubulete, se pun intr-un vas. Se adauga ierburile aromate, sarea si boiaua de...Citeste continuarea
Desert piure de castane - eternul...
Postat de: amalia01 in DulciuriCastanele le speli, le increstezi la varf in patru, le stropesti bine cu apa si le dai la cuptorul fierbinte pentru 20 de minute. Cureti castanele de coaja cat sunt calde si le pui la fiert in apa...Citeste continuarea
Desert prajitura N 11 Oct
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi : Am folosit o tava cu dimensiunile 38/28 cm. Albusurile le-am scos din congelator de seara si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit au fost 360 g. Le-am pus in vasul robotului de...Citeste continuarea
Zacusca cu ciuperci de padure la...
Postat de: simona72 in Slow CookerPentru inceput se coc ardeii capia pe o plita. Se pudreaza cu sare, se pun intr-un castron, apoi se acopera cu folie alimentara sau o punga. Se curata de coaja, seminte si cotoare. Se lasa sa se...Citeste continuarea
Salata cu legume si quinoa
Postat de: mitinita in SalateSemintele de quinoa se clatesc bine cu apa rece. Quinoa se fierbe in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic si se mai lasa 10-15 minute. Se ia deoparte si se lasa sa se...Citeste continuarea
Blat umed de tort
Postat de: mitinita in DulciuriIn lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute. Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata. Aici puteti folosi si doar apa fierbinte sau cafea fierbinte. Intr-un bol se pun...Citeste continuarea
Piept de pui cu mozzarella si...
Postat de: RODIMUR in PuiMai întâi se scoate pieptul de pui de pe os, se curăță de piele și de vițișoare, se spală, se scurge de apă și se taie bucățele. Se toarnă uleiul de floarea soarelui...Citeste continuarea
Salata de ciuperci
Postat de: mitinita in SalateCiupercile se scurg bine de lichid. Usturoiul se piseaza sau se toaca marunt. Ciupercile se toaca marunt. Se pun ciupercile intr-un bol cu maioneza si usturoiul. Se amesteca. Se...Citeste continuarea
Aperitiv briose din oua
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriUn broccoli are 500 g, dar restul se poate folosi la o omleta. Se spala broccoli, se taie in buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita,10 minute. Se scoate si se pune in apa rece (pentru...Citeste continuarea
Desert crema de lapte orientala
Postat de: ctlina in DulciuriPrajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Lasati deoparte. Puneti la fiert 50 cl de lapte cu smantana lichida. Diluati faina de orez in laptele ramas. Adaugati-o in...Citeste continuarea
Vinete umplute
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeVinetele se taie in doua si se scobeste miezul. Se spala legumele si se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul gras, miezul de vinete si se condimenteaza cu cimbru, marar si...Citeste continuarea
Orez cu linte si carne de pui
Postat de: ctlina in PuiCuratati ceapa si tocati-o marunt. Puneti-o la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit, impreuna cu paprika, zaharul si curcuma. Adaugati orezul si lintea, rumeniti-le impreuna, puneti...Citeste continuarea
Vinete in stil grecesc
Postat de: Ksenya in Mancaruri de legumeVinetele le spalam, eliminam codita si le taiem pe lung in 4 sau 6 buc. Presaram cu sare si le lasam 30 minute. Le clatim sub jet de apa si le tamponam cu un prosop de bucatarie. Intr-o...Citeste continuarea
Pilaf cu chimen si carne de porc
Postat de: cristina1985 in PorcMuschiuletii de porc se taie rondele si se prajesc in ulei sau se gatesc mai dietetic (se fierb cu putin apa si ulei), pana sunt gata. Spre sfarsit, se pune sare si piper pe fiecare felie. Se...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeCeapa se curata si se taie cubulete. Usturoiul se toaca marunt. Daca folositi ciuperci de padure, trebuie sa le fierbeti in prealabil. Ciupercile se feliaza. Punem o tigaie pe foc si,...Citeste continuarea
Desert clatite
Postat de: mitinita in DulciuriIntr-un bol punem laptele, apa minerala si ouale si batem cu telul. Cernem faina si amestecam. Punem pe foc o tigaie de clatite si o infierbantam. Punem cateva picaturi de ulei si adaugam cu...Citeste continuarea
Pastrama din pulpa de porc afumata...
Postat de: autodiag in PorcSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte,...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de mure,...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Mixati galbenusurile cu zaharul bine. Incorporati untul topit, apoi laptele. Faina o amestecati cu cacaoa si praful de copt. Incorporati totul in compozitia de galbenusuri, impreuna cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si bezea
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se...Citeste continuarea
Placinta ciobanului cu carne de pui
Postat de: eumimi in PuiPunem carnea de pui la fiert. Cartofii si morcovii ii fierbem separat. Carnea fiarta o taiem cubulete mici, la fel si morcovii. Cartofii ii pasam cu untul si adaugam si galbenusurile (desi...Citeste continuarea
Desert tarta cu umplutura de dovleac
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriDovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se caleste apoi intr-un tuci impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se da...Citeste continuarea
Desert prajitura din albusuri si...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAlbusurile se lasa la dezghetat. (eu le-am strans in timp in congelaror) Coacazele rosii se lasa intr-o sita sa se scurga. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si...Citeste continuarea
Desert chec cu arome si culori de...
Postat de: merisor67 in PrajituriAmestecăm, într-un vas cu pereți groși, dovleacul răzuit cu aproximativ 25 g zahăr. Punem vasul la foc mic și caramelizăm dovleacul până se pătrunde bine, amestecând...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carne de pui
Postat de: eumimi in PuiPunem carnea de pui la fiert si o lasam sa fiarba bine. Separat fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi. Amestecam ardeiul boia cu sare si ghimbir macinat. Presaram...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu gogosari acri...
Postat de: MotanLaOale in PorcCeapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei pentru 4-5 minute. Se adauga soriciul, se presara vegeta, boiaua, piper si putina apa cat sa acopere si se lasa la fiert. Dupa 20...Citeste continuarea
Rulouri de vinete pane, reteta...
Postat de: trifadalia in Mancaruri de legumeVanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lung cat se poate de subtire si se lasa cu sare sa se inmoaie pentru 30 de minute. Apoi se pun la strecurat feliile. Intre timp kaiserul si...Citeste continuarea
Zacusca combinata cu ciuperci de...
Postat de: merisor67 in ZacuscaCiupercile de pădure au fost adunate din pădurile de pe unde am copilărit eu, de niște vecini de-ai mamei, iar la mine au ajuns direct curățate și tocate. Așa că nu am poze cu ele...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mac si crema de...
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se face crema de lămâie, pentru a avea timp suficient să stea la frigider. Pentru aceasta se amestecă zahărul tos cu amidonul alimentar și vanilia, se adaugă...Citeste continuarea
Piept de rata cu gutui caramelizate...
Postat de: mirela0911 in RataSe curata gutuile de coaja si casuta semintelor, apoi se feliaza in bucati potrivit de groase. Se pun intr-un vas cu apa si zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Eu am avut un piept de rata de...Citeste continuarea
Desert briose cu coacaze rosii
Postat de: MotanLaOale in PrajituriCoacazele se curata de impuritati, se spala bine si se lasa la scurs. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine...Citeste continuarea
Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru...
Postat de: ancutsa in PrajituriPentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri cu zahăr. În alt vas, se amestecă untul cu 5 linguri de zahăr, cu mixerul, se adaugă...Citeste continuarea
Felii de paine aromate
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat....Citeste continuarea