Imi place mult fasolea, de aceea primul preparat la slowcooker a fost o iahnie de fasole.
Am pus fasolea in apa rece la inmuiat de seara pana dimineata .
Am scurs fasolea de apa si am pus pe foc o oala cu apa, cam 2 l si, cand apa a inceput sa fiarba, am pus si fasoalea si am lasat sa fiarba 10 minute. Pe urma am scurs apa si am pus fasolea in vasul aparatului de gatit slowcooker.
Am taiat ceapa, radacinoasele, ardeiul capia si le-am pus peste fasole.
Am adaugat uleiul si apa.
Am pus capacul oalei si am bagat aparatul de gatit slowcooker Crock-Pot in priza, am setat la functia high si am lasat 4 ore sa fiarba. Am luat capacul si am adaugat sare, piper boabe, foaia de dafin si ramura de cimbru, cat si pasta de tomate. Am amestecat si am pus capacul si am lasat sa mai fiarba oala inca ½ ora . Am obtinut un deliciu de iahnie de fasole.
1
Merita incercat acest tip de vas /aparat la pregatirea mancarii.
2
Daca intentionati sa cumparati, e preferabil sa aiba si timer.
3
Daca aveti leustean, e bine sa il folositi.