Aluatul de chec: Se amesteca untul cu zaharul, pana compozitia devine pufoasa. Se pun ouale, amestecand dupa fiecare. Apoi, urmeaza vanilia, faina, praful de copt, smantana, coaja si sucul de grapefruit si semintele de mac.
Se unge o tava de chec cu unt si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 40-55 minute, foc mic. Verificati dupa 40 minute, cu scobitoarea. Daca iese curata, atunci e facut. Lasati la racit.
Glazura: Se pun intr-o cratita, pe foc, zaharul si untul. Cand incepe sa se intareasca compozitia, se inchide focul, se adauga zeama si coaja de grapefruit. Se amesteca pana se mai topeste din zahar (o parte din ele va ramane nedizolvat). Se strecoara.
Se toarna glazura peste checul cald. Se ia cu lingura ce se scurge si se toarna deasupra. Dupa ce a absorbit tot siropul, puteti sa-l mutati pe un platou.
Crema de lamaie: Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Apoi se adauga amidonul si amestecati.
Laptele se fierbe, iar cand da in clocot, se ia de pe foc. Puneti un polonic (cu lapte) peste amestecul de oua si amidon. Se amesteca si se toarna compozitita peste lapte. Apoi se pune din nou pe foc, ochiul mic. Fierbeti 10 minute, timp in care amestecati. Cand este gata, se adauga esenta lamaie si coaja rasa de lamaie (cu ajutorul cutitului pentru legume sau pe razatoare). Se presara zahar pudra si se lasa la racit. Crema fiarta se da prin sita ( cea cu care cerneti faina), pentru a inlatura eventualele cocoloase si coaja rasa de lamaie.
Checul se taie felii si se serveste cu crema de lamaie.