De ceva vreme nu am mai facut clatite. Acum cateva zile am vazut clatitele pufoase postate de bucataras Cristeena. Mi-a facut asa o pofta incat m-am hotarat sa le fac si eu. Am facut mici modifcari in reteta. Le-am adaugat niste coaja de lamaie, mai putin zahar, am scos bicarbonatul si am pus decat praf de copt. Au iesit foarte pufoase si gustoase. Le-am servit cu miere, fructe si putin unt.
Pentru inceput trebuie sa separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol. Adaugam zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam cu un tel. Peste faina adaugam praful de copt si amestecam. Incorporam treptat faina si laptele in amestecul de galbenusuri. Amestecam.
Punem albusurile intr-un bol si le mixam pana le transformam intr-o bezea. Incorporam bezeaua in crema de galbenusuri, si amestecam de sus in jos cu ajutorul unei spatule.
Spalam afinele. Adaugam afinele in compozitie si amestecam usor.
Ungem tigaia cu un servetel imbibat in ulei. Asa am procedat dupa fiecare clatita.
Cu un polonic turnam incet compozitia de clatite pe centrul tigaii. Trebuie lasam aproximativ 2-3 minut la foc mediu pana fac bule la suprafata iar apoi trebuie intoarsa.
Eu le-am servit cu miere, fructe si unt topit.