Cartofi umpluti si copti

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2019 | 3575 vizualizari

 

  Va rog sa nu dati tare cu piatra, doare :D Am folosit cateva linguri de margarina ramasa din perioada postului si ceva capete de branza. Reteta din categoria ,, Nimic nu se pierde, totul se transforma "
 Am servit langa cartofii umpluti si copti cate un pahar de moare[zeama de varza acra ] roz-specialitatea casei .O cina pe cinste !!!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi marisori , fierti
  • 3 linguri margarina Rama
  • 3 linguri branza in stil grecesc
  • 3 felii branza topita tip Chedar
  • 3 felii jambon
  • 1 lingura chimen
  • sare
  • fulgi chilli
  • iaurt grecesc pentru servit
  • zeama de varza -moare -la servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti si copti:

  1. Cartofii fierti se curata de coaja si se scobesc de miez pe lungime.
  2. Fiecare cartof se unge in exterior cu margarina si se asaza in tava captusita cu hartie de copt.
  3. Taiati marunt jambonul.
  4. Miezul de cartofi ce s-a obtinut la scobire se zdrobeste cu furculita si amesteca cu branza tip Feta, margarina sare, jambon si chimen.
  5. In fiecare cartof puneti mai intai cate o bcatica de branza topita si apoi il umpleti cu amestecul preparat mai inainte .
  6. Se da tava la cuptor pentru gratinare cam 15 minute pana cand cartofii incep sa se  rumeneasca .
  7. Cartofii rumeni se pot servi cu mot de iaurt grecesc gras si condimentati cu fulgi de chilli .
  8. Noi am avut ca muratura cate un pahar de moare roz -secialitatea casei .:D

                    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Alegeti cartofi ovali, aproximativ de aceiasi marime .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti si copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

16.01.2019, 20:25

Imi plac atat de mult mult genul asta de cartofi!

cristinutanicolita 1

16.01.2019, 21:17

Buni!

RuxyRux 1

17.01.2019, 23:42

Si umpluti si copti...mancare sanatoasa la tine Miha!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita gustoasa de cartofi cu carne de porc