Gogosari in sos de rosii

de UrsanMihaela in Conserve, 12 Ian 2019 | 4309 vizualizari

 

Mie imi plac gogosarii in otet, dar am zis sa incerc si o alta varianta. Acesti gogosari in sos de rosii au iesit un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 300 ml otet
  • 250 ml ulei
  • 250 g zahar
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • 400 g pasta de tomate
  • 6-7 foi de dafin
  • 2 linguri cu boabe de piper
  • 2-3 linguri cu boabe de mustar
  • borcane si capace
  • Cantitatile sunt strict pentru 3 kg de gogosari curatati de cotoare si seminte 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de rosii:

Gogosarii ii spalam si curatam de cotoare si seminte.

   Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos.

   Taiem gogosarii fasii subtiri.

   Intr-o cratita mai mare punem otetul, uleiul, zaharul, sarea si pasta de tomate, apoi foile de dafin, boabele de piper si mustarul.

   Punem cratita pe foc si lasam pana da intr-un clocot, apoi adaugam gogosarii si amestecam cu o spatula de lemn.

   Lasam la foc potrivit, aprox 25 de minute, amestecand de 2-3 ori.

   Apoi oprim focul si lasam 10 minute deoparte.

   Intre timp pregatim borcanele si capacele (trebuie sa fie curate si uscate) .

   Incepem sa punem cu o lingura ardeii si sosul in borcane.      

   Mare atentie sa nu se sparga borcanele ( se pune lama unui cutit sub borcan ).

   In fiecare borcan punem ardei pana aproape de marginea de sus, si pana la capac completam cu sos.

   Strangem bine capacele.

Le lasam asa aprox 30 de minute, apoi le asezam intr- o patura, pana a doua zi.

Le depozitam apoi in camara.

Acesti gogosari sunt deliciosi, iar sosul este extraordinar de bun (dulce, acrisor) si foarte aromat.

TIPS-URI

1

In functie de cati gogosari aveti, dupa ce sunt spalati si curatati de cotoare si seminte, stabiliti restul de cantitati pentru toate ingredientele de mai sus.

2

Se pot servi cu friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos de rosii