Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 12 Ian 2019 | 3757 vizualizari

 

 Mult imi plac mie verzisoarele acestea mici de Bruxelles. Imi plac chiar mai mult decat varza. Au un gust mai delicat si dau mancarii o nota aparte. Sa nu fie chiar singurele le-am insotit de sorici si de o ureche de porc. Ei, urechea nu era chiar intreaga, bineinteles lipsea putin din varf :D
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr varza de Bruxelles -congelata
  • soric de porc cat doua palme -de la jambon
  • 1 ureche proaspata de porc
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija telina
  • 1 rosie mare
  • 2 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 linguri grau decorticat prefiert
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • otet de mere -optional
  • sare
  • piper
  • smantana pentru servit
  • praz sau ceapa verde pentru decor .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc:

  1. Curatati si spalati legumele .
  2. Urechea de porc si soricul  se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat .
  3. Taiati soricul si urechea fasii de cate 1,5 cm grosime .
  4. Maruntiti morcovul , ardeiul . ceapa si telina .
  5. Caliti usor legumele . Adugati fasiutele de soric si ureche .
  6. Sarati , adugati boia rosie de ardei si amestecati .
  7. Imediat turnati 2-3 litrii de apa . si fierbeti pana cand morcovii si soricul incep sa se inmoaie [cam 30 minute ] .
  8. Puneti la fiert rosia decojita si tocata marunt .
  9. Boiaua daca se prajeste devine amaruie . Amestecat cu uleiul incins si pus repede lichid da o culoare frumoasa supei .
  10. Verzele de Bruxells se decongeleaza la temperatura camerei si se taie in doua . Eu le limpezesc usor cu apa rece .
  11. Dupa ce ati pus verzisoarele in zeama ce fierbe se adauga si graul . Piparati .
  12. Gustati si dregeti gustul daca mai este nevoie cu sare , piper sau otet de mere.
  13. Serviti aceasta supa cu smantana si insotita de ardei iuti .

              Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Urechea de porc se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat .

2

Boiaua daca se prajeste devine amaruie . Amestecat cu uleiul incins si pus repede lichid da o culoare frumoasa supei .

3

Daca nu aveam rosia care trebuia consumata , dadeam aciditate supei cu putin suc de rosii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure