Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

de mihaelar63 in Vita, 14 Ian 2019 | 10222 vizualizari

 

 
  Escalope se refera la o bucata de carne subtiata. Acest preparat isi are originea in Franta si a aparut in terminologia culinara la sfarsitul secolului al 17-lea in nord-estul tarii. Se refera la gatirea carnii in stil escalope: veau a l'escalope. Pe vrema aceea, un escalop era bineinteles mereu de vitel. Acum se prepara si cu alte tipuri de carne. Eu am ales sa folosesc carnea frageda de vitel crescut in gospodarie. Urmand pasii se obtine facil o masa deosebit de gustoasa si hranitoare.
  De data aceasta  am ales sa folosesc ca si condiment distinctiv pudra de rozmarin care se potriveste cu carnea de vitel .
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr pulpa vitel
  • 1 borcan mic ciuperci champignon feliate
  • 100 gr faiana alba
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 100 ml vin alb demi-sec
  • 1 ceapa galbena
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar mic de smantana
  • 1 lingurita pudra de rozmarin
  • 1 lingura tocata de patrunjel verde
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
  • piper
  • fusili -pentru garnitura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vitel cu ciuperci si smantana:

  1. Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele .
  2. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt .
  3. Ciupercile se scurg de lichidul in care au fost conservate si se limpezesc cu apa rece .
  4. Se condimenteaza carnea cu sare , piper si pudra de rozmarin .
  5. Se trec feliile carne prin faina alba si se prajesc usor in uleiul incins .
  6. Se scote carene pe o farfurie alaturata si in uleiul incins se caleste ceapa , usturoiul si dupa 2-36 minute ciupercile .
  7. Daca v-a ramas putina faina se aduga aceasta si se stinge cu vin [ se va forma un sos usor .
  8. Sarati sosul si adugati 100 ml apa .
  9. Transferati feliile de carne inapoi in cratita si fierbeti la foc mic 10 minute .
  10. Pentru ca sa ramana frageda , carnea de vitel nu se fierbe mai mult .
  11. La sfarsit se incorporeaza smantana in sos si se da prospetime cu patrunjel tocat . Decorati cu rondele de ardei iute .
  12. Puteti folosi garnitura preferata de la paste pana la orez sau cartofi .

                              Sa aveti pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi pentru escalop carne de porc sau piept de pui . Exista retete chiar cu peste .

2

Ciupercile sunt optionale si bineinteles se pot folosi si ciuperci proaspete .

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita la cuptor cu mazare, morcovi tineri si galuste