Cele mai la îndemână preparate pentru mic dejunuri sunt omletele pe care le putem prepara în multe feluri.
Mălaiul adăugat de data aceasta în omletă, i-a dat mai multă consistență și a fost mai sățioasă. Nici nu a mai fost nevoie de pâine la masă.
Mai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei.
Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai înaltă.
Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm rondele.
Spălăm mărarul și îl tocăm mărunt.
Spargem ouăle într-un bol și le amestecăm bine cu sare și piper.
Adăugăm mălaiul, ceapa verde, mărarul și mozzarella rasă și omogenizăm compoziția.
Din feliile de bacon realizăm un grilaj pe care îl așezăm la baza tigăii.
Punem tigaia la încins și turnăm compoziția de omletă cu ceapă verde și mălai, peste grilajul de bacon.
O lăsăm să se rumenească bine pe prima parte, apoi, cu ajutorul unei spatule, o întoarcem pe partea cealaltă.
Trebuie întoarsă cu grijă să nu-i stricăm aspectul de grilaj din bacon.
Servim delicioasa omletă cu ceapă verde și mălai în manta de bacon, cu o salată de legume.
Pot să vă spun că este foarte consistentă, pot servi 4 persoane din ea.