Ciorba cu os de porc si raci umpluti

de Bunica in Ciorbe, 12 Ian 2019 | 2619 vizualizari

 

Eheeeeeeeee,de mult ma gandeam la o ciorbita cu "raci",dar nu-i venise randul.Cum am tot stat putin pe acasa ,i-am pus gand "rau" de ceva timp.E prima ciorba pe 2019:))))))  In timpul postului soacra mea facea ciorba de raci umpluti cu un aluat.Racii sunt ardei grasi, rosii cu coaja subtire.Se insira pe ata si se lasa la uscat.

 

INGREDIENTE

  • 4 oase de porc
  • 4 ardei "raci"
  • 400 g. carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • 100 g. orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de telina mica
  • 1 buc. pastarnac
  • 1 ardei
  • 300 ml. suc de rosii
  • 250-300 ml. zeama de varza
  • 1 legatura de leustean
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu os de porc si raci umpluti:

"Racii" se spala, se pun intr-un vas cu apa rece si se pun pe foc pana dau 2-3 clocote.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Intr-o oala de 4 l. se pun  2 l. apa si pui oala pe foc.

Spala oasele si pune-le in oala la fiert.

Spumuieste cand este necesar.

Ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si ardeiul se spala, curata si toaca cubulete.

Pune legumele in oala in care fierb oasele.

"Racii"cat au stat in apa fierbinte s-au inmuiat usor.

Se scoate cotorul ardeilor si se curata de seminte.

Carnea tocata se amesteca ,cu ceapa tocata,mararul,cimbrul,piperul,orezul spalat,oul,sare,piper.

Pune carne in fiecare "rac"si pune-i in ciorba.

Din carnea ramasa poti face cateva perisoare,pe care le pui in oala alaturi ce oase si "raci".

Cand carnea este fiarta pune sucul de rosii .

Lasa sa fiarba in clocot 5 minute, apoi pune zeama de varza si mai lasa 7 minute.

Stinge focul si pune leusteanul tocat marunt.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Atunci cand fierb oase, arunc prima apa cu spuma creata.

2

Dupa ce se pune zeama de varza, se potriveste de sare, daca mai este cazul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu os de porc si raci umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Dulciuri cu Georgiana 1

14.01.2019, 09:21

Bunica mea facea ciorba de raci cu zeama de varza, dar de post. Foarte buni!

mihaelar63 1

14.01.2019, 23:44

Ce bunatate de ciorbita

dantes 1

17.01.2019, 17:54

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu zeama de varza