A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort cu lemon curd

Postat de: sufletista in Dulciuri

Blat:  mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam uleiul si laptele in fir subtire, adaugam faina...Citeste continuarea

Chec din galbenusuri reteta...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cum se prepara Chec din galbenusuri reteta delicioasa de prajitura de casa Intr-un bol mixam galbenusurile cu sare pana ce se omogenizeaza, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva...Citeste continuarea

Desert lemon curd

Postat de: sufletista in Dulciuri

Zeama de la lamaie (am folosit 4 lamai) o punem intr-un bol impreuna cu coaja data prin razatoarea mica, galbenusurile si zaharul. Amestecam pana ce se omogenizeaza, punem bolul pe baie de...Citeste continuarea

Ciolan afumat la cioroiul Crock-Pot

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mergem si cumparam ciolanul, il analizam, urmarim sa fie de la un porc mai mic, cum am zis cioroiul meu e mic. Asezam cioroiul pe masa de lucru, il bagam in priza, asezam ciolanul, adaugam uleiul...Citeste continuarea

Desert prajitura insiropata cu...

Postat de: caroline in Dulciuri

Incepem prin a pregati blatul . Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile...Citeste continuarea

Piept de pui la cuptor

Postat de: caroline in Pui

Pregatim o tava pentru cuptor (eu am folosit una de unica folosinta, de aluminiu). Ungem tava cu putin ulei de masline si presaram pesmet pe intreaga suprafata. Pieptul de pui il taiem felii...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu cascaval

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică. Se rețin separat 4 linguri încărcate de cașcaval răzuit pentru a decora brioșele. Se amestecă bine restul de cașcaval răzuit cu:...Citeste continuarea

Desert rulouri cu budinca de vanilie

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se amesteca 200 ml lapte cu praful de budinca si zaharul. Fierbeti restul de lapte pana face spuma, apoi adaugati compozitia de budinca. Se amesteca timp de 10 minute, la foc mic. Se presara...Citeste continuarea

Desert briose cu crema de branza si...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Intr-un bol punem crema de branza impreuna cu ouale, zaharul, uleiul, putina sare si vanilia apoi mixam doar pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt...Citeste continuarea

Desert briose cu zmeura si crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Incepeti cu pregatirea  cremei de ciocolata : Intr-un bol de inox puneti frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele. Asezati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este...Citeste continuarea

Varza cu costita si carnati

Postat de: portiadelumina in Porc

Metoda de preparare este clasică. Se toacă varza (fiind făcută la tuci, la pirostrii, am tocat-o mai mare un pic, se fierbe bine) și se pregătește pentru pus la fiert.  În...Citeste continuarea

Salata de morcovi cu telina

Postat de: trifadalia in Salate

Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mica impreuna cu telina si se lasa jumatate de ora sa stea cu sare pentru a se inmuia. Se storc de zeama ramasa si se pun intr-un castron. Din...Citeste continuarea

Desert gogosi

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

       Pentru inceput facem maiaua (lapte, zahar, drojdie). Peste maia adaugam restul ingredientelor. Framantam bine aluatul, aluatul trebuie sa fie mai lipicios. Il lasam la...Citeste continuarea

Aperitiv tarta pufoasa cu sunca,...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

       Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine...Citeste continuarea

Desert melci cu biscuiti si ciocolata

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Pregatim maiaua din drojdie cu 50 ml lapte caldut si 50 g zahar. Faina o amestecam cu sarea si restul de zahar. Facem o gaura in mijloc, punem ouale batute impreuna cu untul topit, esenta si cu...Citeste continuarea

Ciulama cu pui si ciuperci

Postat de: antici_gabytza in Pui

Curatim cepele si le tocam marunt. Punem uleiul la incins si adaugam ceapa impreuna cu jumatate din usturoiul pisat sau dat prin robot. Calim putin si adaugam condimente de pui, sare si piper....Citeste continuarea

Gulas unguresc de berbecut la...

Postat de: mihaelar63 in Slow Cooker

 Carnea se spala bine si se feliaza bucati mai marisoare. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. In untura incinsa se pun legumele la calit intr-o tigaie...Citeste continuarea

Salata cu ton, spanac si rodie

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spanacul se spala, se scurge si se rupe bucati cu mana. Castravetele si ardeiul se curata, se spala si se taie cuburi. Se amesteca spanacul, castravetele, ardeiul galben...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si dovleac

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Spalam si decojim merele. Luam doua din mere si le taiem cubulete. Punem tigaia la foc impreuna cu lingura de unt si 30 g zahar. Le amestecam la foc mic pana se topeste untul si adaugam miezul...Citeste continuarea

Salau cu unt si lamaie

Postat de: mihaelar63 in Salau

Pestele se spala si se sareaza. Asezati intr-o tava neaderenta cu pielea in sus. Se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu piper negru macinat amestecat cu coaja...Citeste continuarea

Salata de fasole alba

Postat de: ctlina in Salate

Daca folositi fasole boabe uscate, puneti-le la inmuiat o seara inainte. A 2- zi le scurgeti si le clatiti sub un jet de apa rece. Ale mele erau proaspete, curatate si congelate imediat....Citeste continuarea

Pui cu legume la cuptor

Postat de: ctlina in Pui

Curatati si spalati legumele. Taiati cartofii si napii in 6. Tocati ceapa si usturoiul. Taiati morcovii in 4. Intr-o tigaie incalziti 2 linguri de ulei si reveniti ciocanelele de pui. Puneti...Citeste continuarea

Scarita de porc la cuptor

Postat de: ctlina in Porc

Puneti carnea pe o placa de cuptor si ungeti-o bine cu sosul barbecue. Presarati sare si piper. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul in lamele. Puneti legumele...Citeste continuarea

Paine cu dovleac fara ou

Postat de: antici_gabytza in Piine

Pregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1...Citeste continuarea

Sarmalute in foi de varza dulce,...

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Mai întâi se pregătesc frunzele de varză dulce, pentru sarmale. Într-un vas potivit, se pune apă la fiert cu 3-4 linguri de sare de bucătărie. Se îndepărtează...Citeste continuarea

Supa de pui cu smantana, taitei si...

Postat de: mihaelar63 in Supe

 Se curata si spala legumele. Se curata si se spala tacamul de si maruntaiele de pui. Se taie cuburi radacinoasele si ardeiul. Din tacamuri de pui, radacinoase,...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu gem

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se mixează untul cu: zahărul, oul, sarea și aromele, iar la urmă se încorporează treptat și făina. Când aluatul este bine legat și omogen, se pune într-o folie de plastic...Citeste continuarea

Duo de fasole boabe cu frigarui de...

Postat de: ladydi in Mancaruri de legume

Spalam fasolea si o punem la inmuiat cateva ore, in vase separate. Dupa ce se umfla, schimbam apa si punem la fiert, tot separat cu cate 2 frunze de dafin si putina sare. Intre timp feliem...Citeste continuarea

Salata de ton cu orez

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati si curatati ardeiul kapia, ceapa si tija de telina. Ardeiul si ceapa se taie rondele. Tija de apio se toca marunt. Desfaceti si scurgeti conserva de porumb. Clatiti...Citeste continuarea

Desert briosa tresata

Postat de: ctlina in Prajituri

Intr-un castron sau in bolul robotului amestecam faina, drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam treptat ouale si laptele amestecand. Framantati 10 minute. Adaugati apoi treptat untul...Citeste continuarea

Desert rondele din foietaj umplute...

Postat de: AdrianUdrea in Prajituri

In timp ce aluatul foietaj se dezgheata la temperatura camerei, se pregateste umplutura de mere. Se spala merele bine, se curata de cotoare si coaja si se dau pe razatoare. Se caramelizeaza...Citeste continuarea

Desert prajitura cu lapte condensat

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 170 °C. Bateti ouale bine pana-si dubleaza volumul. Adaugati laptele concentrat si amestecati. Incorporati faina treptat, vanilia si la urma untul topit si racit...Citeste continuarea

Slanina cu boia -fiarta cu prune...

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

Slanina se spala si se taie in doua bucati mai mici. Limpeziti prunele uscate. Cojile de ceapa se spala. Curatati usturoiul. Se pune la fiert slanina impreuna cu...Citeste continuarea

Desert tort Medovik cu visine si nuca

Postat de: mirela0911 in Torturi

Foile: Intr-un bol sau o cratita de inox incapatoare se pun zaharul, ouale, untul si mierea de albine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca cu un tel timp de 15 minute pana se topesc...Citeste continuarea

Tagliatelle cu pui si busuioc

Postat de: mihaelar63 in Paste

Tagliatelele se pun la fiert in apa sarata clocotinda. Fierbeti respectand instructiunile de pe ambalaj. Pieptul de pui sarat se taie cuburi cat o imbucatura si se soteaza...Citeste continuarea

Rigatoni cu branza albastra,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Paste

Ceapa, usturoiul si ierburile se toaca marunt. Ciupercile se feliaza. Cabanosul se taie in bucati mici.  Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. ...Citeste continuarea

Desert muffins cu ciocolata si vanilie

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180°C. Bateti ouale intregi cu zaharul pana-si dubleaza volumul. Adaugati treptat laptele si uleiul. Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in...Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Spalati si curatati dovleceii (lasati un pic din coaja lor daca sunt bio de gradina). Puneti la prajit ceapa tocata in uleiul  de masline. Adaugati dovleceii taiati bucatele. Puneti...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu struguri

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati strugurii, uscati boabele de strguri. Amestecati boabele de struguri cu 100 g de zahar si cu lichiorul limoncello. Lasati sa marineze 20 de...Citeste continuarea

Pui in sos de vin rosu cu piure de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se toaca baconul, ceapa, usturoiul si patrunjelul, iar morcovii se taie in bucati nu foarte mici. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie cu fund dublu si se prajeste baconul pana devine...Citeste continuarea

Salata de cartofi si telina

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală și se pun la fiert, ”în coajă”. Țelina se curăță de coajă, se spală, se porționează și se pune la fiert. Se fierb tari cele patru ouă, se...Citeste continuarea

Desert tort Leo

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat cele 14 albusuri cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o...Citeste continuarea

Tagliatelle in sos cremos de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Baconul se toaca, rosia se taie bucati, iar ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt.  Se prajeste baconul in putin ulei de masline pana devine crocant.  Intre timp, se...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu chilli si sos de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Ficat

In vasul unei blender, se adauga usturoiul, sare, uleiul, iaurtul si sucul de lamaie. Se mixeaza pana devine un sos omogen.  Se taie ficatii in jumatati daca este nevoie. Se toaca...Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de: trifadalia in Peste

Se fierbe grisul in apa. Dupa racire se amesteca cu icrele date pe razatoarea mica pentru a se elimina pielita de pe icre care ramane pe exteriorul razatoarei. Se adauga treptata din ulei...Citeste continuarea

Tocanita picanta de pui cu naut si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Bucatile de pui se presara cu sare, condimentele pentru pui si rozmarinul si se prajesc in putin ulei, intr-o caserola, pana devin aurii.  Intre timp, se taie ardeiul in bucati groase,...Citeste continuarea

Menemen (ghiveci de legume) cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare.  Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul...Citeste continuarea

Spaghete in sos cremos cu varza de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Spaghete

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.  Intre timp, se curata varza de Bruxelles si se taie in 4. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Carnatii se...Citeste continuarea

Salata de naut cu friptura picanta...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Intr-un vas mic, se amesteca uleiul cu harissa, paprika si mierea si se ung bucatile de carne cu mixul obtinut. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. Se taie portocala in jumatate si...Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepeti cu pregatirea  umpluturii , ca sa se racoreasca. Dovleacul il dati pe razatoarea mica (merge si pe cea mare). Il puneti intr-o cratita cu untul si zaharul. Transferati cratita pe...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]