Un tort delicios cu doua creme si capsuni pentru o aniversare de suflet. La multi ani, BUCATARAS.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile, apa si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor 40 de minute la 170 de grade.
Crema de ciocolata: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si se pune intr-o cratita la bain marie.Amestecam pana se ingroasa si o lasam la racit.Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu cacaua si crema racita.
Crema de cafea:Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza pana devine cremos.Adaugam treptat laptele condensat,cafeaua si apa.Omogenizam bine compozitia.
Blatul de tort dupa ce s-a racit, se taie in 3 parti egale. Pe fiecare bucata punem crema obtinuta. La sfarsit ornam dupa bunul plac cu crema si capsuni. Pofta buna!
1
Crema de ciocolata se foloseste pentru prajituri, torturi sau pentru deserturi rapide, la pahar.
2
Blatul se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.