Desert rulouri cu dovleac si dulceata

de Lau in Dulciuri, 20 Feb 2019 | 2713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 50 g ulei
  • 2 linguri untura
  • 250 g piure de dovleac
  • 120 zahar pulbere green sugar(sau simplu)
  • 50 g drojdie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 varf cutit ghimbit
  • 1 varf cutit nucusoara
  • esenta de vanilie
  • Umplut
  • dulceata de struguri sau dupa preferinta
  • scortisora
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • Decor
  • 3 lingurita cu varf zaahr pudra
  • 1 lingura apa
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu dovleac si dulceata:

Aluat-cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust.

Incem sa amestecam cu lingura la inceput, adaugand treptat faina de pe margine.

Dupa ce nu mai putem amesteca cu lingura, incepem sa framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Daca este nevoie mai adaugam lapte.acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata ungem cu dulceata, presaram scortisoara si rulam.

Cu ajutorul unui cutit trecut prin faina taiem felii de cca 2-3 cm.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit 10 min.

Batem galbenusul cu zaharul si laptele, ungem rulourile si dam tava la cuptorul incalzit cca 40 min pana ce se rumenesc frumos.

Le lasam sa se raceasca si le decoram cu glazura sau cand sunt fierbinti le pudram cu zahar pudra.

Pentur glazura amestecam zaharul pudra cu apa treptat pana ce rezulta o pasta omogena si fluida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu dovleac si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]