Desert rulouri cu dovleac si dulceata

de Lau in Dulciuri, 20 Feb 2019 | 2106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 50 g ulei
  • 2 linguri untura
  • 250 g piure de dovleac
  • 120 zahar pulbere green sugar(sau simplu)
  • 50 g drojdie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 varf cutit ghimbit
  • 1 varf cutit nucusoara
  • esenta de vanilie
  • Umplut
  • dulceata de struguri sau dupa preferinta
  • scortisora
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • Decor
  • 3 lingurita cu varf zaahr pudra
  • 1 lingura apa
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu dovleac si dulceata:

Aluat-cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust.

Incem sa amestecam cu lingura la inceput, adaugand treptat faina de pe margine.

Dupa ce nu mai putem amesteca cu lingura, incepem sa framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Daca este nevoie mai adaugam lapte.acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata ungem cu dulceata, presaram scortisoara si rulam.

Cu ajutorul unui cutit trecut prin faina taiem felii de cca 2-3 cm.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit 10 min.

Batem galbenusul cu zaharul si laptele, ungem rulourile si dam tava la cuptorul incalzit cca 40 min pana ce se rumenesc frumos.

Le lasam sa se raceasca si le decoram cu glazura sau cand sunt fierbinti le pudram cu zahar pudra.

Pentur glazura amestecam zaharul pudra cu apa treptat pana ce rezulta o pasta omogena si fluida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu dovleac si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura cu dovleac și mălai