Desert tarta rustica cu prune

de Gabriela_Gh in Prajituri, 18 Feb 2019 | 2396 vizualizari

 

 Tartele sunt simplu de preparat si delicioase. De toamna imi congelez prune, visine, pentru a le avea la indemana cand am pofta de tarta!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 250 gr faina
  • 100 gr unt
  • 70 gr zahar brun
  • un praf de sare
  • o lingurita rasa praf de copt
  • 3 linguri apa rece
  • pentru umplutura
  • 500-600 gr prune proaspete sau congelate
  • 30 gr zahar brun
  • un varf de lingurita cardamon
  • un plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu prune:

  Pregatim aluatul amestecand faina, sarea, praful de copt, untul rece taiat cubulete si zaharul pana cand obtinem un aluat destul de tare si putin sfaramicios. Dam aluatul la frigider pentru 30 min.

  Dupa ce a stat la frigider, intindem aluatul direct pe foaia de copt cu un diametru cam de 30 cm. Nu trebuie sa aiba o forma perfect rotunda. Asezam prunele in mijloc cu jumatatea taiata in sus, in asa fel incat sa ne ramana o margine descoperita cam de 4-5 cm. Presaram zaharul brun, cardamonul si zaharul vanilat deasupra prunelor. Acoperim marginea prunelor cu aluatul ramas liber formand pliuri si dand un aspect rustic tartei.

  O coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min.

Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca. O putem servi cu inghetata, crema de mascarpone, frica sau simpla.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu prune" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si blat de frisca