Azi, 15 februarie, vecinii nostri din sudul Dunarii si-au pus straiele de sărbătoare, deoarece sărbătoresc Ziua Naţională a Repulicii Serbia, in memoria zilei de 15 februarie 1804 cand a inceput lupta de eliberare a poporului sarb de sub ocupatia otomana.
O reteta rapida gasita pe site-ul sarbesc http://www.serbia.com/.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/crema-de-branza-cu-feta-kajmac-reteta.html
Amestecati smantana cu zeama de lamaie.
Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena.
Nu este nevoie sa puneti sare, branza feta este deja sarata.
Puteti adauga un pic de smantana daca il vreti mai cremos.
L-am servit cu cartofi fierti, zacusca si paine completa. Minunat!
Il puneti peste cartofii calzi si dati un tur de piper. Puteti toca si amesteca in el ceapa, patrunjel, usturoi...
Eu l-am facut in special pentru a putea face reteta de Snitel sarbesc Karađorđeva Steak - vezi aicea.
Bun Kajmak !