Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara

de Merisor in Prajituri, 19 Feb 2019 | 7585 vizualizari

 

Gust bun, aspect plăcut într-o delicioasă placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara, pe care v-o recomand cu drag.
Cele mai simple și versatile plăcinte sunt cele cu mere, părerea mea, iar mie îmi place să le modelez în diverse feluri și să mai schimb compoziția aluatului.
Și cum aveam de mult timp această rețetă postată pe blog, am zis să o împărtășesc cu voi și aici.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 250 g unt( 82% grăsime)
  • 150 g smântână de consum( 20% grăsime)
  • 50 g zahăr tos
  • 50 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 750-800 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • Umplutura:
  • 1 kg mere rase
  • 50 g zahăr tos
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 30-40 g griș
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara:

Preparăm mai întâi umplutura.

Punem într-un vas, pe foc, merele rase, împreună cu zahărul și le amestecăm până își lasă siropul.

Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm  zahărul vanilat, scorțișoara și grișul și lăsăm compoziția de mere să se răcească.

Punem griș în funcție de cât sirop se formează, eu am pus 2 linguri mai cu vârf.

Pregătim aluatul. Cernem într-un vas 500 g făină amestecată cu un plic praf de copt. Nu punem de la început toată cantitatea de făină trecută într-o rețetă, pentru că nu știm dacă ne intră fix la fel. Depinde și de restul ingredientelor, de tipul acestora, consistență, etc. Facem o adâncitură la mijocul făinii, unde vom adăuga oul amestecat cu zahărul, untul moale, smântâna, esența și bicarbonatul stins în zeama de lămâie. Amestecăm bine aceste ingrediente, adăugând treptat și făina de pe margini. Adăugăm făină până vom obține un aluat nelipicios, dar ușor moale, nu foarte ferm. Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi îl împărțim în patru părți egale. Asamblăm plăcinta rulată. Întindem fiecare parte de aluat într-o foaie nu foarte subțire, de lățimea tăvii în care vom coace plăcinta. Așezăm la ambele capete ale foii câte un rând consistent de umplutură și le rulăm până le unim la mijloc, apoi transferăm rulourile duble, în tava tapetată cu hârtie de copt. Mi s-a părut mai interesant să le rulez așa la dublu, au un aspect mai plăcut porțiile, ca niște ochelari. Procedăm la fel cu toate foile de aluat așezând cu mare grijă rulourile în tavă, să nu se rupă. Coacem delicioasa plăcintă rulată cu mere, pentru 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, sau până se rumenește bine aluatul. O lăsăm să se tempereze și o pudrăm cu zahăr, apoi o porționăm și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi. Sper să vă încânte rețeta mea de plăcintă rulată cu mere și să o testați cu încredere!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta rulata cu mere