SIROP:
CREMA 1: 300 g nuci prajite si macinate,150 g zahar,4-5 lg lapte,coaja de lamaie,200g unt.
CREMA 2: 6 galbenusuri, 300 g zahar,750 ml lapte,9 lg faina, 5 plicuri zahar vanilat, 500 g unt, 100 g stafide, 100 g ciocolata amaruie, 200 g smochine si zmeura,1 lingura nes si ananas din compot,200 g fructe confiate. 500 ml frisca pt decor
Cum procedezi pt fiecare blat:
Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente pentru fiecare blat.
Blat 5: Bati albusurile spuma cu zaharul la bain-marie pana se intareste bezeaua si adaugi nucile.
Mod de prepare crema 1: Amesteci nucile cu zaharul,coaja de lamaiesi laptele si fierbi la foc mic pana se leaga. Lasi sa se raceasca si incorporezi untul frecat spuma.
Crema 2 : Freci spuma galbenusurile cu zaharul,adaugi laptele si faina si fierbi compozitia la foc mic pana se ingroasa. Incorporezi zaharul vanilat, iar dupa ce s-a racit untul frecat spuma.
Imparti crema in 3 parti egale si adugi:
-in prima parte ciocolata rasa fin,bucatele de ciocolata si stafide.
-in parte a doua: smochinele taiate si stafidele.
-in partea a treia fructe confiate
ASAMBLARE: Asezi pe un platou blatul 1,il insiropezi si aplici crema 1(cu nuca),peste acesta blatul 2 insiropat si pui crema de ciocolata si stafide, blatul 3 insiropat si crema de ness si smochine,blatul 4 insiropat si crema cu fructe confiate si acoperi cu blatul 5.
Decorezi cu frisca.