Evident ca de sarbatori am ramas cu cozonac cam mult si cum nu imi place sa arunc nimic, l-am reciclat. Ne-a placut mult aceasta budinca.
Punem stafidele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom si le tinem circa 30 de minute. Ungem o forma de ceramica sau de yena (sau 2, daca avem o cantitate mai mare de cozonac, cum am avut eu) cu unt. Taiem cozonacul cubulete si le asezam in tava.Amestecam bine ouale cu laptele,zaharul, smantana si iaurtul. Peste cozonac adaugam stafidele scurse apoi compozitia de oua si lapte. Amestecam sa acopere bine cozonacul si dam la cuptorul preincins la 180 de grade pentru circa 25-30 de minute. Dupa vreo 20 de minute scoatem din cuptor si ungem budinca cu un amestec din 2 oua si cateva linguri de lapte si mai dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Se serveste rece. Pofta buna!
1
se pot folosi orice fel de fructe confiate ne plac. Am facut o varianta si cu caise uscate, dar ne-a placut mai mult varianta cu stafide.
2
la portii ma refer la tavi.
3
cantitatatile se ajusteaza in functie de cantitatea de cozonac avuta.