Desert briose cu fulgi de ciocolata

de aromearomate1 in Prajituri, 19 Feb 2019 | 2227 vizualizari

 

Brioșa este ideala pentru a fi servita alături de o cafea sau un ceai. Este o rețeta ușoara, care nu necesita prea mult efort pentru preparare deoarece se amesteca ingredientele toate odată și nu durează mai mult de 10 min omogenizarea lor. Sa va fie mai ușor pregătiți toate ingredientele cu o jumătate de ora înainte. Untul, când treceți la mixarea lui, trebuie sa fie foarte moale.

 

INGREDIENTE

  • 240 g faina
  • 4 oua mici ( sau 2 oua mari)
  • 150 g zahar
  • 70 g fulgi de ciocolata
  • 100 g unt
  • 80 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf copt ( 10 gr)
  • esența vanilie și lămâie
  • coaja rasa 1 portocala
  • coaja rasa 1 lămâie
  • hârtie pentru brioșe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu fulgi de ciocolata:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Într-un bol puneți zaharul cu untul tăiat cubulețe și mixați 3 min, după care adaugați ouăle pe rand, unul cate unul continuând sa mixați la viteza maxima.

Micșorați viteza mixerului și adaugați faina puțin cate puțin, turnând și laptele alternativ, adaugăm sarea, praful de copt,esențele,coaja de lămâie și portocala, fulgii de ciocolata  ( păstrând o cantitate mica de fulgi pentru ornarea brioșelor) omogenizând toate ingredientele. In loc de fulgi de ciocolata, dacă nu aveți, puteți folosi ciocolata rasa, iese la fel de bine rețeta.

Pregătiți tava speciala pentru brioșe.

Daca aveți o lingura de înghețata la îndemâna, adaugați compoziția cu aceasta, e mai ușor.

După ce ați umplut tava, ornați cu fulgi de ciocolata pe deasupra și introduceți brioșele la cuptorul preîncălzit la 175 grade C, timp de 20 minute.

După expirarea timpului se scot din cuptor și se lasă la răcorit.

Sper sa va place aceasta rețeta și sa o încercați. Va doresc pofta buna și va aștept la rețeta următoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu prune