A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv betisoare si scandurele de...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii feliem si ii punem la fiert in apa, cu putina sare. Intre timp tocam maslinele la robot si radem branza. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem bine, ii lasam sa se...Citeste continuarea

Felii de cartofi dulci cu crema de...

Postat de: ladydi in Mancaruri de legume

Curatam cartofii si ii taiem felii subtiri, de cca 1 cm. Amestecam intr-un castron uleiul, oregano si sare, dam cartofii prin acest amestec si ii aseazam intr-o tava cu hartie de copt. Ii coacem...Citeste continuarea

Iepure cu cartofi la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Carnea de iepure o spalam si o condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-o oala, pe care o vom da la cuptor. In tigaie...Citeste continuarea

Chiftelute din legume

Postat de: xana in Mancaruri de legume

Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita. Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie....Citeste continuarea

Supa crema de broccoli si ceapa

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Broccoli se spala bine, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Se adauga si o ceapa alba curata. Cand sunt fierte se scot intr-un castron, zeama se lasa...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu napolitane

Postat de: sufletista in Dulciuri

Cu ajutorul blenderului macinam alunele si nuca (oprim cateva alune), adaugam peste napolitanele si prajiturile maruntite (nu prea tare ca se vor inmuia). Adaugam fructele uscate, migdalele,...Citeste continuarea

Ridichi murate

Postat de: Ina in Muraturi

Dupa ce spalam bine ridichile, le portionam in sferturi sau felii, in functie de cum vrea fiecare.   Punem feliile de ridichi  in borcan, iar printre ele punem si cateii de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca si ciocolata

Postat de: claudiaO in Prajituri

Pentru blaturi, incepem prin a separa ouăle. Albusurile le batem spuma densă cu apa rece si cu sarea, apoi adăugăm treptat zahărul. Gălbenușurile le frecam cu uleiul si vanilia. Faina o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Cand devin spumoase se adauga in fir subtire uleiul si apa. Ulterior se adauga faina, nuca...Citeste continuarea

Pui Shanghai cu sos iute

Postat de: aromearomate1 in Pui

Se taie pieptul de pui în fășii subțiri pe care le punem într-un castron și adaugam peste  jumătate pahar de vin alb, sare, piper, cimbru, amestecam pieptul de pui cu aceste...Citeste continuarea

Desert Prajitura cu cafea

Postat de: claudiaO in Prajituri

Ouăle se freacă cu sarea si zahărul pana se fac albe si spumoase. Adăugăm untul topit, cafeaua rece, vanilia si la final faina amestecată cu praful de copt. Tapetam o tava de 30×35 cm...Citeste continuarea

Friptura de porc - dupa model...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Se curata usturoiul si se piseaza . Se spala verdeturile si se taie marunt . Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile  , sare ,piper , boia si usturoi pasta...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se mixează spumă untul cu zahărul, vanilia și gălbenușurile, după care se adaugă albușurile bătute spumă cu praful de sare. Se adaugă ”în ploaie” făina...Citeste continuarea

Coaste fierte in bere

Postat de: oanapl in Porc

Pui coastele într-o oală încăpătoare.  Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și...Citeste continuarea

Perisoare in sos de smantana

Postat de: RODIMUR in Porc

Pentru perișoare, se amestecă bine carnea tocată mixtă cu: oul, orezul (spălat în câteva ape și scurs) mărarul tăiat fin, ceapa tăiată mărunt, sare și piper. Se formează...Citeste continuarea

Lasagna cu carne de vita

Postat de: oanapl in Lasagna

Toci ceapa si usturoiul marunt, iar morcovul îl dai pe razatoarea mica), apoi le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si cimbru si le lasi sa se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se dizolva si se obtine o spuma densa,...Citeste continuarea

Desert briose cu banane

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi ouăle cu un praf de sare și cu zahărul măcinat. Adaugi laptele călduț și untul topit și răcit și omogenizezi. Adaugi făina și bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de...Citeste continuarea

Ravioli cu ciuperci si afumatura

Postat de: oanapl in Paste

Taie carnea afumată cubulețe mici și o călești în uleiul încins. Adaugi usturoiul tăiat feliuțe. Speli ciupercile și le tai mărunt, le adaugi peste afumătură. Speli...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu ardei, morcovi si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi smântâna și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt...Citeste continuarea

Budinca cu chia

Postat de: dantes in Vegan / Raw vegan

Punem intr-un vas care se poate inchide ermetic, se poate folosi si un borcan, semintele de chia, cacaua, zaharul si vanilia, adaugam laptele de migdale. Amestecam bine pana obtinem un amestec...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de curcan,...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina . Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul...Citeste continuarea

Desert tort Familia

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blatul l-am pregatit cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi , am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm tapetata cu hartie de copt.  Albusurile cu un praf de sare le-am mixat...Citeste continuarea

Desert fursecuri sclipitoare, cu...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se mixează spumă untul cu: zahărul, vanilia și gălbenușurile.  Se mixează și albușurile cu praful de sare și bicarbonatul de sodiu. Când albușurile se fac spumă, se...Citeste continuarea

Aperitiv cornuri cu carnati Caroli...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Foietajul se unge cu ketchup, apoi se taie cu rola de pizza, fasii de 10 cm lungime si 3 cm latime. Pe fâşiile de foietaj se aşază cârnaţii la un capăt, apoi se rasucesc uşor...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac

Postat de: panacris in Prajituri

  Se bate oul energic cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15...Citeste continuarea

Coaste de porc glazurate

Postat de: panacris in Porc

Se face un sos omogen din muştar, ulei, condimente, miere şi sosul de soia. Cu acest sos se ung coastele, apoi se aşează într-un vas termorezistent sau în cazul meu,...Citeste continuarea

Desert fursecuri de casa / Spritz

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati faina cu sarea. In bolul robotului frecati untul moale cu vanilia si zaharul pudra timp de 3 minute. Adaugati galbenusul si amestecati. Puneti treptat faina si amestecati pana...Citeste continuarea

Scoici Saint Jacques cu andive si...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

 Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 30 g de unt cu o lingura de...Citeste continuarea

Desert budinca cu mere

Postat de: ctlina in Dulciuri

Curatati si taiati merele in cuburi. Intr-o tigaie puneti untul la topit cu 4 linguri de zahar. Reveniti si caramelizati merele 10 minute. Intr-un castron sau in bolul robotului...Citeste continuarea

Supa/crema de dovleac cu ghimbir,...

Postat de: ctlina in Supe

Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri, se curata de coaja si se taie in bucati medii. Se curata cartofii, prazul si morcovul.  Se taie in bucati si se pun legumele la fiert cu...Citeste continuarea

Saramura de peste

Postat de: aromearomate1 in Peste

Curățăm pestele, îl spălăm, îl porționăm în felii mai groase și îl frigem sau putem sa îl punem pe un strat de sare la cuptor pentru a nu face prea mult...Citeste continuarea

Chifle cu susan

Postat de: RODIMUR in Piine

Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și zahărul. Se...Citeste continuarea

Ciorba de legume, acrita cu moare...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, mai întâi ceapa și apoi și usturoiul....Citeste continuarea

Aperitiv saratele

Postat de: antici_gabytza in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas sfaramam branza cu furculita si o amestecam cu chimenul si cca 1 lingura de mac.Amestecam bine si adaugam ouale batute si untul taiat cubulete.Treptat incorporam faina pana rezulta un...Citeste continuarea

Varza cu afumatura in straturi

Postat de: Bunica in Porc

Varza am desfacut-o foi, foi, i-am taiat partea groasa si am lasat-o in apa calduta 10-15 minute. Am scos varza din apa, am aranjat foile una peste alta, le-am rulat si le-am scurs bine....Citeste continuarea

Cozonac varianta N

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

In primul rand toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, sa fie cald in bucatarie. Cernem faina in vasul robotului. Intr-un vas de sticla punem drojdia si o lingura de zahar din cele 200...Citeste continuarea

Desert Prajitura cu ananas

Postat de: Bunica in Prajituri

Deschizi cutia de compot, tai rondelele de ananas in cuburi si le pui la scurs intr-o strecuratoare. Blatul : Spargi ouale si separi albusul de galbenus. Albusurile se pun in vasul de mixer....Citeste continuarea

Ciorba cu oase de porc afumate

Postat de: Bunica in Ciorbe

Portioneaza oasele si lasa-le 20 min in apa calda. Pune 1,5 l apa intr-o oala si pune-o pe foc. Curata ceapa, ardeiul, morcovul, telina, radacina de pastarnac si patrunjel, spala-le, apoi...Citeste continuarea

Prajitura cu piersici

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Cernem faina si in mijloc facem o gaura si adaugam zaharul, praful de copt, untul si oul batut si amestecam. Framantam aluatul iar treptat adaugam smantana pana rezulta un aluat elastic si...Citeste continuarea

Desert Rulada cu mac si crema de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru foaia de ruladă, separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul alternând cu zeama de lămâie...Citeste continuarea

Desert Rulada cu crema cu lapte de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare, mixati pana devin spuma. Adaugati zaharul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati zeama de lamaie, laptele de cocos, vanilia...Citeste continuarea

Supa crema de conopida si ardei copt

Postat de: ravanna in Supe/Ciorbe

Se pun buchetelele de conopida la fiert cu apa cat cuprinde si vegeta sau legume uscate. Dupa ce conopida s-a fiert ( aprox 10 minute) se ia de pe foc si se scurge apa in proportie de 80%. Se...Citeste continuarea

Rulouri de curcan, umplute cu...

Postat de: mirela0911 in Curcan

Pieptul de curcan se spala, se sterge de apa si se taie in doua felii pe lungime. Se ia fiecare felie si se bate cu ciocanul de snitele nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza...Citeste continuarea

Buturugi de cartofi dulci umplute

Postat de: costi7hector in Mancaruri de legume

Se pune bulgurul in apa fierbinte si se lasa pana se inmoaie. Se curata cartofii, se taie in doua apoi se scobesc. Ceapa si maslinele se toaca marunt iar cascavalul cubulete. Dupa ce s-a inmuiat...Citeste continuarea

Desert Cornuri pufoase cu gem

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Pregatim maiaua din drojdia, laptele cadlut si zaharul si lasam deoparte 15 min. Cernem faina iar in mijloc turnam maiaua, untul topit, sarea, esenta si oul. Incepem sa framantam aluatul iar la...Citeste continuarea

Desert Tarta cu caramel sarat,...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru crusta aveti reteta aici: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-quiche-cu-branzeturi-89436.html Ce este diferit fata de crusta pentru tarta sarata, este faptul ca pentru aceasta...Citeste continuarea

Desert Bilute cu ciocolata si visine

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Dam biscuiti prin robot impreuna cu nuca. Dupa ce i-am macinat bine adaugam untul topit, cacaua, zaharul si esenta. Amestecam bine si rezulta un aluat usor de modelat. Scoatem samburii din...Citeste continuarea

Smoothie de banana si grapefruit

Postat de: vasimur in Love Smoothies

Curățăm banana de coajă, o rupem bucăți și o dăm prin mini blender (smoothie maker). Turnăm banana  într-un pahar, foarte încet, deoarece vreau ca straturile de banană...Citeste continuarea

Mini franzelute cu lapte si unt

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina albă, amestecată cu sarea se pune în vasul de frământat și se face la mijloc o adâncitură, în care se adaugă drojdia fărâmițată, zahărul și untul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]