Desert briose cu afine

de -Licurici- in Dulciuri, 25 Mai 2019 | 1794 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • 2 oua;
  • 50 g zahar;
  • 50 g unt;
  • 150 g faina;
  • 2 linguri lapte;
  • 1/2 plic praf de copt;
  • 1 plic zahar vanilinat;
  • esenta de migdale;
  • 100 g afine;
  • un praf de sare.
  • Pentru crema:
  • 150g mascarpone,
  • 2 linguri zahar praf 
  • 50ml frisca lichida.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu afine:

Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul (la temperatura camerei) taiat cubulete, se amesteca bine, apoi se pune laptele.
Praful de copt se amesteca cu faina cernuta si putina sare, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua.
La sfarsit, se incorporeaza afinele.
Se pune cate o lingura din copozitie in formele pentru briose.
Se baga la cuptorul preincalzit pentru 20-25 min.
Cat de coc brisosele, se pregateste crema.
Crema mascarpone (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se incorporeaza frisca batuta.
Se baga la frigider pana se racesc briosele, apoi se pune deasupra lor si se presara cu zahar colorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Raffaello