Peste alb cu crema de dovlecei

de Catalina L in Peste, 26 Mai 2019 | 1745 vizualizari

 

Aceasta reteta este usoara si delicioasa.
Aveam o carcasa de piept de pui, cu carnea am facut snitele.
N-o  aruncati, este ideala pentru a da gust si mult mai buna decat Kub-urile gata cumparate.
Pentru a parfuma pestele am folosit usturoi, daca nu va place puteti punea o ceapa mica salota.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/05/peste-cu-crema-de-dovlecei.html

 

INGREDIENTE

  • 450 g de dovlecei (2 bucati)
  • 1 carcasa de piept de pui (sau 1 Kub de pui sau legume)
  • sare marina, cimbru uscat
  • 3 portii de branza topita
  • 50 g smantana
  • 10 g de grasime de rata
  • 400 g fileu de peste alb (corvina)
  • 1 catel bun de usturoi
  • 15 g de unt
  • 1 lingura sos soia
  • piper, boia de ardei, seminte de susan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste alb cu crema de dovlecei:

Spalati, curatati si taiati in rondele dovleceii.

Rumeniti carcasa de pui in grasimea de rata topita.

Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa, puneti cimbru uscat si sare.

Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 30 de minute.

Scoateti caracasa, filtrati. Mixati dovleceii scursi cu smantana si branza topita. Asezonati. Cu zeama ramasa, puteti face o supa lejera.

Pregatiti pestele.

L-am taiat in bucati mici potrivite. Puneti sare, piper.

Intr-o tigaie mica incalziti untul si adaugati usturoiul curatat si tocat marunt.

Puneti pestele. Rumeniti-l pe ambele parti, turnati sosul soia si lasati inca 2-3 minute

Este gata, puteti prepara deasupra seminte de susan.

Intr-o farfurie adanca puneti crema de dovlecei, adaugati bucati de peste si un pic de sos usturoi-soia..

Dati un tur de piper, presarati boia de ardei si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu crema de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou cu sos la cuptor