Peste alb cu crema de dovlecei

de Catalina L in Peste, 26 Mai 2019 | 2054 vizualizari

 

Aceasta reteta este usoara si delicioasa.
Aveam o carcasa de piept de pui, cu carnea am facut snitele.
N-o  aruncati, este ideala pentru a da gust si mult mai buna decat Kub-urile gata cumparate.
Pentru a parfuma pestele am folosit usturoi, daca nu va place puteti punea o ceapa mica salota.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/05/peste-cu-crema-de-dovlecei.html

 

INGREDIENTE

  • 450 g de dovlecei (2 bucati)
  • 1 carcasa de piept de pui (sau 1 Kub de pui sau legume)
  • sare marina, cimbru uscat
  • 3 portii de branza topita
  • 50 g smantana
  • 10 g de grasime de rata
  • 400 g fileu de peste alb (corvina)
  • 1 catel bun de usturoi
  • 15 g de unt
  • 1 lingura sos soia
  • piper, boia de ardei, seminte de susan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste alb cu crema de dovlecei:

Spalati, curatati si taiati in rondele dovleceii.

Rumeniti carcasa de pui in grasimea de rata topita.

Adaugati dovleceii, acoperiti cu apa, puneti cimbru uscat si sare.

Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 30 de minute.

Scoateti caracasa, filtrati. Mixati dovleceii scursi cu smantana si branza topita. Asezonati. Cu zeama ramasa, puteti face o supa lejera.

Pregatiti pestele.

L-am taiat in bucati mici potrivite. Puneti sare, piper.

Intr-o tigaie mica incalziti untul si adaugati usturoiul curatat si tocat marunt.

Puneti pestele. Rumeniti-l pe ambele parti, turnati sosul soia si lasati inca 2-3 minute

Este gata, puteti prepara deasupra seminte de susan.

Intr-o farfurie adanca puneti crema de dovlecei, adaugati bucati de peste si un pic de sos usturoi-soia..

Dati un tur de piper, presarati boia de ardei si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu crema de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macrou cu sos la cuptor