Ciuperci umplute cu spanac si orez

de anuta in Mancaruri de legume, 24 Mai 2019 | 1611 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie
Ciupercile, preferate in familie, gatite in fel si chip!

 

INGREDIENTE

  • 6 ciuperci champignion, cu palarie mare,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ardei rosu,
  • 250 g spanac frunze ,proaspat,
  • 100 g orez cu bob rotund,
  • 1 legatura de marar verde,
  • 6 oua de prepelita ,
  • 6 bucati mici de branza dulce,
  • o lingurita de amestec uscat (cimbrisor,oregano,dafin,piper,maghiran,busuioc),
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • ulei de masline,
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu spanac si orez:

Curatam ciupercile, le spalam si le lasam sa se zvante, oprim palariile intregi, iar piciorusele le taiem marunt, la fel ceapa si ardeiul, curatate si spalate inante.

Punem la fiert o craticioara de apa si cand clocoteste scufundam frunzele de spanac (le curatam de pe codite), spalate inainte in mai multe ape reci. Le lasam sa dea in cateva clocote, apoi le scurgem si le trecem rapid sub un jet de apa rece. Le lasam in strecuratoare sa se scurga bine.

Palariile ciupecutelor se stropesc cu un pic de ulei de masline si un praf de sare, se asaza pe hartie pentru copt, in tava si le dam 20-25 de minute la cuptor. Scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unui servetel absorbant ,,sugem" tot sucul din interiorul palariutelor.

Se incinge un strop de ulei si calim ceapa, ardeiul si piciorusele taiate marunt; cand se inmoaie un pic, adaugam orezul, lasam sa traga toata zeama din tigaie, apoi un pic de apa, sare, condimentele si legumele deshidratate fara sare, lasam sa scada tot, acoperind tigaia cu un capac si dam focul la mic. Cand scade zeama, adaugam si spanacul scurs mai punem un pic de apa si lasam acoperit, sa fiarba pana se umfla orezul; daca mai este nevoie mai adaugam cate un pic de apa. Cand orezul este fiert, se da tigaia de pe foc, presaram deasupra mararul tocat fin si acoperim tigaia cateva minute. Cu acest amestec umplem palariile ciupercutelor, in mijlocul umpluturii adaugam cate un ou de prepelita si cate o bucatica de branza dulce.

Dam la cuptor cca 15 minute pana se leaga oul. Se pot servi ca aperitive calde, gustari dar si ca garnituri. Sunt absolut delicioase.                     Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu spanac si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu spanac si leurda