"retete pentru mese in familie"
Multumesc Merisor pentru inspiratie
Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare.
Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba, adaugam ficateii fierti.
Adaugam condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce scade lichidul si se formeaza un sos.
Sos de leurda-intr-o tigaie calim ceapa in untul topit pana ce devine translucida, adaugam leurda tocata marunt, foaia de dafin, vinul si lasam sa fiarba pana ce se evapora alcoolul.
Intr-un bol amestecam faina cu apa si adaugam peste leurda, condimente dupa gust, amestecam continuu pana ce se ingroasa ca un sos.
Turnam sosul peste tagliatele fierte conform instructiunilor de pe pachet si scurse bine de apa.
Adaugam ficateii de pui deasupra si sosul daca dorim.