Pot să vă spun că toate ingredientele acestui preparat: Perișoare de pui și tortelloni în sos de legume, au fost delicioase și s-au combinat perfect.
Perișoarele de pui aromate cu cimbrișor, tortellonii cu spanac și ricotta, iar sosul foarte consistent cu multe legume, le-a înnobilat gustul.
Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adăugăm o linguriță de sare și amestecăm până se dizolvă. Formăm perișoarele și le scufundăm în apa de pe foc. Le lăsăm să fiarbă până sunt bine pătrunse, înlăturând spuma care se formează. Adăugăm apoi tortellonii și îi lăsăm să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet, aproximativ 8 minute.
Cât timp fierb perișoarele, ne ocupăm de sosul de legume. Curățăm legumele și le clătim cu apă rece. Tocăm ceapa solzișori, usturoiul rondele, iar morcovii, țelina și dovlecelul, le dăm pe răzătoare.
Opărim roșiile, le decojim și le tocăm mărunt. Punem uleiul la încins și călim mai întâi ceapa cu usturoiul, apoi adăugăm morcovii și țelina. Mai stropim din când în când legumele cu supă fierbinte, să reducem din gustul intens de prăjeală. Când toate ingredientele sunt bine pătrunse, adăugăm dovlecelul și așteptăm să se pătrundă și acesta, amestecând din când în când în vas. Adăugăm roșiile și lăsăm sosul să fiarbă 10-15 minute, după care adăugăm pasta de roșii cu ardei copți, pentru gust și consistență. Potrivim gustul sosului cu sare, piper, cimbru și busuioc, punând aceste ingrediente în mai multe prize.
Când sosul este bine fiert, îl adăugăm peste perișoarele și tortelloni din celălalt vas. Mai lăsăm preparatul pe foc 6-7 minute să se întrepătrundă gusturile, apoi stingem focul și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Este un preparat delicios și consistent, merge servit simplu, sau cu o salată de legume alături.