Ce-mi plac checurile de casa in 2 culori.
La baza era o reteta de 'Kouglof austriac' coapta deci in forma speciala.
Eu am facut-o sub forma de chec, minunata de servit dimineata sau ca gustare.
Foarte bun, compozitia este un pic densa, il voi reface cu siguranta si voi pune 2-3 linguri de faina mai putin.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/05/chec-bicolor-austriac.html
Incalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec.
Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra.
Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala.
Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in compozitia precedenta.
Bateti spuma albusurile cu un varf de sare si cu zaharul tos.
Incorporati-le treptat amestecand de jos in sus. Divizati compozitia obtinuta in 2.
Adaugati cacaoa si romul intr-o parte, amestecati bine.
Varsati treptat si pe rand cele 2 compozitii in formele de chec .
Treceti o furculita prin fiecare forma facand o spirala.
Coaceti timp de 35 - 40 minute.
Lasati sa se raceasca un pic si demulati.
Decorati cu zahar pudra.
1
Se pastreaza bine 2-3 zile intr-un sac de congelat.