Desert chec bicolor

de Catalina L in Dulciuri, 26 Mai 2019 | 3120 vizualizari

 

Ce-mi plac checurile de casa in 2 culori.
La baza era o reteta de 'Kouglof austriac' coapta deci in forma speciala.
Eu am facut-o sub forma de chec, minunata de servit dimineata sau ca gustare.
Foarte bun, compozitia este un pic densa, il voi reface cu siguranta si voi pune 2-3 linguri de faina mai putin. 
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/05/chec-bicolor-austriac.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de unt moale
  • 4 oua
  • 400 g de faina
  • 250 ml de lapte
  • 90 g de zahar tos
  • 70 g de zahar pudra
  • cateva picaturi de aroma de vanilie naturala
  • 1 plic de praf de copt
  • 3-4 linguri de cacao
  • 1 lingurita de rom
  • coaja rasa de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec bicolor:

Incalziti cuptorul la 170 °C si ungeti cu unt 2 forme de chec.

Frecati bine untul cu galbenusurile si cu zaharul pudra.

Incorporati vanilia si coaja rasa de portocala.

Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat in compozitia precedenta.

Bateti spuma albusurile cu un varf de sare si cu zaharul tos.

Incorporati-le treptat amestecand de jos in sus. Divizati compozitia obtinuta in 2.

Adaugati cacaoa si romul intr-o parte, amestecati bine.

Varsati treptat si pe rand cele 2 compozitii in formele de chec .

Treceti o furculita prin fiecare forma facand o spirala.

Coaceti timp de 35 - 40 minute.

Lasati sa se raceasca un pic si demulati.

Decorati cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Se pastreaza bine 2-3 zile intr-un sac de congelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota Diplomat, cu portocale