Mixeaza untul lasat in prealabil la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilinat, pana cand e spumat bine si zaharul diluat.
Separa albusul de galbenus si adauga peste unt galbenusul.
Se incorporeaza, apoi se adauga faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Se amesteca bine, bine.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Albusul ramas se bate cu o furculita.
Pregatim o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Cu mainile umede luam bucati din aluat si facem bilute cu diametru de aproximativ 2,5 cm.
Le trecem prin albusul de ou, apoi prin nuca macinata.
Le asezam in tava tapetata, apoi facem cu degetul cate o gropita in fiecare si punem fie o visina/cireasa din dulceata, fie gem, fie o bucatica de ciocolata.
Bagam tava la cuptor si coacem fursecurile pentru 15 minute. Nu incercati sa le luati din tava fierbinti, se vor rupe, le lasati sa se raceasca bine, apoi le puteti manevra cu usurinta.
Sa va fie de folos aceasta reteta de Fursecuri cu nuca