Desert bezele cu crema de lamaie

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Mai 2019 | 3672 vizualizari

 

Mi-am luat un nou amic, un negru, cam naravas dar il dau eu pe brazda.....aseara am testat la el bezele...data viitoare folosesc alta setare, au iesit dar se putea si mai bine.....Negru e inca in rodaj...:)))))

 

INGREDIENTE

  • Bezele
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar tos
  • un praf de sare
  • Crema de lamaie
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • 1-2 linguri zahar
  • 1 lingura varfuita cu amidon alimentar
  • zeama de la o lamaie mai mare
  • Decor ciocolata topita
  • feliute de capsuna
Portii: 21
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bezele cu crema de lamaie:

Pentru bezele, am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si particulele de zahar nu se mai simt.

Tava cuptorului am tapetat-o cu hartie de copt si cu ajutorul unui posh am format niste bezele mai altfel, le-am vrut cu o baza sa nu curga crema si un pic inaltute, un fel de cosulete sa le zic asa. Pentru ca e nou aragazul cu cuptor electric, a fost mai mult o proba pentru a testa cuptorul, am setat la 110 grade C cuptorul, cca 1 si 10 min, data viitoare incerc alta varianta, alta setare. Au iesit destul de bine, un pic crem la culoare.

Crema : Intr-o craticioara de inox am pus oul, zaharul si amidonul si am omogenizat apoi am subtiat cu laptele si am pus pe foc sa fiarba, amestecand continuu sa nu faca cocoloase si sa se lipeasca. Dupa ce a inceput sa fiarba si sa se ingroase, am tras craticioara de pe foc si am adaugat zeama de lamaie. Am lasat sa se raceasca crema, apoi am mixat-o 2-4 min si cu ajutorul unui posh am umplut cosuletele de bezea. Am decorat cu ciocolata topita si feliute de capsuna. Am preferat o crema acrisoara pentru ca bezeaua este foarte dulce si sa nu ne ia cu lesin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cataif