Mi-am luat un nou amic, un negru, cam naravas dar il dau eu pe brazda.....aseara am testat la el bezele...data viitoare folosesc alta setare, au iesit dar se putea si mai bine.....Negru e inca in rodaj...:)))))
Pentru bezele, am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si particulele de zahar nu se mai simt.
Tava cuptorului am tapetat-o cu hartie de copt si cu ajutorul unui posh am format niste bezele mai altfel, le-am vrut cu o baza sa nu curga crema si un pic inaltute, un fel de cosulete sa le zic asa. Pentru ca e nou aragazul cu cuptor electric, a fost mai mult o proba pentru a testa cuptorul, am setat la 110 grade C cuptorul, cca 1 si 10 min, data viitoare incerc alta varianta, alta setare. Au iesit destul de bine, un pic crem la culoare.
Crema : Intr-o craticioara de inox am pus oul, zaharul si amidonul si am omogenizat apoi am subtiat cu laptele si am pus pe foc sa fiarba, amestecand continuu sa nu faca cocoloase si sa se lipeasca. Dupa ce a inceput sa fiarba si sa se ingroase, am tras craticioara de pe foc si am adaugat zeama de lamaie. Am lasat sa se raceasca crema, apoi am mixat-o 2-4 min si cu ajutorul unui posh am umplut cosuletele de bezea. Am decorat cu ciocolata topita si feliute de capsuna. Am preferat o crema acrisoara pentru ca bezeaua este foarte dulce si sa nu ne ia cu lesin.