Lapți de stiuca pane

de Panacris in Peste, 29 Mai 2019 | 2770 vizualizari

 

Mai tot timpul aruncam lapții că nu știam ce să fac cu ei, dar de data asta am zis, stai un pic sigur, sunt comestibil și am dat căutare pe site în cel fel i-aș putea prepara.
Eii și Bunica avea o rețetă simplă și gustoasă. Mulțumesc Bunica pentru inspirație! Asa ca am dat startul provocarii "retete pentru mese in familie", ca tot spunea Bunica, mare lucru: 5 retete! ;) P.S. Am pus interzis pe lapți, ca să fac poze artistice, dar Zmeul cel mic n-a fost de față și din greșeală s-a "otrăvit" cu pește :D el nu e fan pește, așa că decorul s-a epuizat instant și am doar poze intermediare! ;)

 

INGREDIENTE

  • Lapți de știucă cca. 300 g,
  • Sare de mare cca. 1 linguriță,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Muștar clasic 1 lingură,
  • Făină cca. 100 g,
  • Pesmet cca. 100 g,
  • Ulei de floarea soarelui Unisol cca. 300 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapți de stiuca pane:

Peste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente, separate. Ouăle se pun într-un vas mai adânc, se bat bine și apoi se amestcă cu muștarul, până ce se omogenizează.

Lapții se dau prin făină, amestecul de ou și apoi prin pesmet.

Lapții se prăjesc în ulei încins pe fiecare parte.

După ce s-au prăjit se scot într-o strecurătoare, că să se scurgă uleiul.

Lapții pane se servesc alături de cartofi natur, orez sau pâine, acompaniați de salată de sezon! ;)

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

cred ca se pot folosi orice fel de lapti, de la orice fel de peste ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapți de stiuca pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oanapl 1

29.05.2019, 20:12

Nu am încercat până acum. Chiar sunt curioasă cum sunt.

Panacris 1

29.05.2019, 20:22

Te asigur Oana că sunt foarte buni, chiar mai buni decât peștele în sine Delicați șă mai ales fără oase! Indicații pentru copii și cei care nu știu să mănânce pește ))

mihaelar63 1

30.05.2019, 02:17

Seamana la textura cu creierul . Si eu prepar lapti . SE intampla ca ramai fara imaginea de prezentare . Ei , riscuri )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Peste prajit in crusta de aluat cu bere