Obraji de porc in sos de cidru

de Catalina L in Porc, 26 Mai 2019 | 6825 vizualizari

 

O reteta minunata astazi cu obraji de porc mijotati.
Mușchii maseteri sau obrajii de porc e unul și același lucru,  o parte rara si neglijată din porc dar  extraordinar de buna.
Cidrul este o băutură slab alcoolică (în medie 3 - 8%), obținută prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar și a gutuilor la o temperatură de 4 - 16°
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/05/obrajii-de-porc-in-sos-de-cidru.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de obrajori de porc
  • 3-4 cepe verzi
  • 1 catel de usturoi
  • cimbru uscat
  • 1 lingura faina
  • 1/4 l de cidru brut (puteti pune bere)
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 g de unt
  • verdeata tocata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Obraji de porc in sos de cidru:

Curatati si spalati legumele.

Tocati marunt ceapa si usturoiul.

Dati obrajorii de porc prin faina.

Intr-o cocota, incalziti uleiul si untul si reveniti carnea pe toate partile. Colorati-o , adaugati ceapa si usturoiul si gatiti impreuna.

Puneti sare, piper, cimbru uscat si paprika.

Varsati cidrul , adaugati mierea si amestecati.

Am adaugat 100 ml de apa fiarta.

Cand da in clocot , puneti capacul si gatiti la foc potrivit 1h 30-2h.

Eu am gatit la oala minune 35 de minute.

Noroc c-am oprit caci incepea sa se prinda usor pe fund.

Trebuie deci sa verificati si sa adaugati apa.

Am pus intr-o oala noua, am adaugat 50 ml de apa fiarta si gatit inca 5 minute.

Minunati si deliciosi. Ii puteti servi cu cartofi, cu orez, cu salata verde sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Obraji de porc in sos de cidru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Ancutsa 1

26.05.2019, 20:15

Tare buni!

Ksenya 1

27.05.2019, 09:36

merita incercata reteta asta

cristeena20 1

30.05.2019, 17:49

Partea mea preferata a porcului! chiar saptamana trecuta am mancat -e delicioasa-daca e bine gatita se topeste in gura carnea-cei cu croc potul sigur ar face reteta super buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc prajita cu ceapa