Imi place sa fac previziuni ca se mai vrea repetata chestia asta pe care am prestat-o......La multi ani, Madalina !
Mai intai pregatim crusta de biscuiti. Maruntim bine biscuitii, topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii maruntiti, omogenizam.
Forma de tort o imbracam in folie alimentara, apoi intindem crusta de biscuiti, presand bine si cat de cat uniform.
Apoi ne apucam sa facem crema. Galbenusurile cu zaharul si-o lingura de lapte se pun pe baie de aburi pana ce zaharul se topeste.
Separat hidratam foile de gelatina in apa rece, apoi le stoarcem si le adaugam in crema de galbenusuri dupa ce am luat-o de pe foc; omogenizam bine. Lasam deoparte cateva minute pana batem frisca bine. Peste frisca batuta punem mascarpone, iaurtul grecesc si crema de oua si mixam cateva minute pana obtinem o crema omogena.
Peste crusta de biscuiti punem zmeura congelata si o presam putin; pe marginea formei de tort asezam jumatati de capsuni, apoi turnam crema, deasupra presaram capsuni taiate marunt si pepite de ciocolata. Inainte sa turnam crema in forma umplem 3 cornete de inghetata cu crema si ornam cu afine si zmeura. Bagam si cornetele si tortul la frigider pana a doua zi cand il scoatem din forma si il ornam cu cornetele de inghetata, capsuni si ciocolata topita.