Desert tort Diplomat

de lucy2002 in Torturi, 24 Mai 2019 | 13698 vizualizari

 

Am facut acest tort de Sf. Constantin si Elena pentru o persona draga mie. A fost foarte apreciat de invitati. Nu are rost sa-l mai laud si eu ;) asa ca ii urez inca o data sarbatoritei ...La multi ani, Filuta!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 350-400 gr piscoturi
  • 30 gr gelatina
  • 2 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 1conserva de compot Cocktail
  • 3 kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Diplomat:

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute.

Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs.

Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si laptele si se pune pe foc mic. Se amesteca continuu cu un tel, avand grija sa nu se prinda de cratita. Dupa ce s-a ingrosat, se trage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a preveni pojghita. Cand inca mai este calduta, adaugam gelatina hidratata si esenta de vanilie, amestecam foarte bine pana se topeste gelatina. Lasam se se raceasca la temperatura camerei.

Mixam frisca lichida foarte bine pana devine o spuma tare. Peste frisca adaugam crema de ou rece si mixam usor pana sunt toate bine incorporate.

Pe un platou am asezat un inel detasabil dupa care am trecut la imbracara peretii inelului cu piscotrui trecute prin zeama de la compot.

Punem un rand de crema si apoi un rand de fructe din compot (dupa ce s-au scurs bine) revenim cu inca un strat de crema si  restul de fructe iar la final ultimul strat de crema pe care il nivelam frumos si deasupra oranam cu  kiwi si cateva fructe oprite din compot.

 

 

 

TIPS-URI

1

piscoturile se trec rapid prin zeama de la compot, nu se tin prea mult ca se inmoaie.

2

opriti fructe din compot pentru ornat

3

crema de ou trebuie sa fie calduta pentru a dizolva gelatina hidratata

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Ghiocel (cu mere)