Briose cu Nutella
Postat de: RuxyRux in PrajituriUntul se topeste se trage vasul de pe foc si se pune nutella. Se lasa putin la racit. Ouale se mixeaza cu un praf de sare apoi cu zahar si vanilie. Se pune untul cu nutella peste...Citeste continuarea
Briose braduti de cacao si ciocolata
Postat de: comanligia in PrajituriSe bat galbenusurile spuma, se adauga zaharul+vanilat, apoi se pun galbenusurile, uleiul si se bat pana devine o compozitie omogena. Adaugam cacaoa, iaurtul, praful de sare, cel de copt, faina...Citeste continuarea
Braduti
Postat de: ianculubita in PrajituriBiscuitii dati prin masina de tocat se amesteca bine cu untul si restul ingredientelor, iar cand a rezultat un aluat suficient de tare, se pune cate putin in forme, se rastoarna pe platou si se...Citeste continuarea
Briose din albusuri cu cafea
Postat de: postavaru in PrajituriMixam bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste si face "tzepi". Adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Amestecam...Citeste continuarea
Biscuiti ciocolatosi (chocolate...
Postat de: Georgia in PrajituriPunem la topit la bain marie ciocolata taiata bucatele impreuna cu untul. Intre timp batem ouale si zaharul la mixer pana ce obtinem o crema alba si spumoasa. Adaugam vanilia - esenta...Citeste continuarea
Biscuiti spritati(Spritzgebäck)
Postat de: marieta in PrajituriSe amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se lasa o ora la odihna. Se pune aluatul in forma si se fac forme diferite, care se pun in tavi tapetate cu hartie de copt. Se lasa undeva la...Citeste continuarea
Budinca cu gris
Postat de: ela in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu 7linguri zahar pana ce acesta se topeste si se albeste,apoi adaugam treptat grisul amestecat cu praful de copt. Batem albusurile cu...Citeste continuarea
Bombone cu ciocolata ,orez...
Postat de: aziz in PrajituriSe pune untul sau margarina la topit impreuna cu ciocolata.Adaugam in acest sirop cald fulgii de orez ,alunele sau nuci sau ce va place,caramelul desigur si lasam la racorit dupa care...Citeste continuarea
Budinca fina de macaroane cu branza...
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriPunem apa cu sare intr-o oala si lasam apa sa fiarba,adaugam pastele si le lasam pe foc cat timp scrie pe punga de paste.Le scoatem si le punem la scurs intr-o sita. Radem telemeaua si branza...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu lamaie
Postat de: Retetegg in PrajituriAm taiat untul rece cubulete mici si l-am amestecat cu faina, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie pana am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat ouale, zaharul si iaurtul, si-am...Citeste continuarea
budinca de macaroane cu telemea
Postat de: sufletista in DulciuriFierbem macaroanele in apa cu sare,timpul indicat pe pachet,se trec pe sub u njet de apa rece Batem 4albusuri spuma bine,adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana devine o...Citeste continuarea
Bezele cu portocala
Postat de: Oana in PrajituriAlbusurile se pun intr-un castron de sticla curat si se tin la rece 15 minute. Se bat apoi cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul amestecat cu coaja de portocala, putin cate putin, pana spuma...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: Dulceatadetrandafiri in DulciuriPreincalzesti cuptorul la 190 grade. Ciocolata si nucile le toci potrivit (nu la cutit, poti folosi un robot de legume). Intr-un castron, bati untul cu zaharul, cu sarea si esenta de vanilie....Citeste continuarea
Baclava
Postat de: brunetica in PrajituriTapetam o tava cu hartie de copt, si asezam o foie de foietaj unsa cu unt topit . Peste foaia de foietaj presuram un strat de miez de nuca macinat, peste miezul de nuca...Citeste continuarea
Bulion de rosii
Postat de: mihaelab in BulionRosiile le spalam bine dupa care le vom taia partile albe,apoi le taiem in 2 sau in 4 ,depinde de marimea rosiei.O data taiate le vom da prin masina de separat coaja de pulpa. Dupa ce am...Citeste continuarea
Bulgarasi de cartofi
Postat de: dena in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se dau pe razatoarea mica. Se storc de zeama lasata. Se amesteca cu ouale, sare si piper. Se formeaza bilute mici si se prajesc in uleiul bine incins. Se pot servi...Citeste continuarea
Briose cu banane si nuci
Postat de: Oana in PrajituriSe mixeaza untul moale cu galbenusurile, iaurtul si bananele pasate bine. Se adauga zaharul vanilat si zaharul in ploaie, amestecand pana se incorporeaza bine. Faina se amesteca cu praful de copt...Citeste continuarea
Bavette cu dovlecei și ciuperci
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in PasteLegumele le-am tăiat felii, apoi într-un pic de ulei de măsline am călit dovleceii, am adăugat ceapa verde, ardeiul şi usturoiul, ciupercile, pasta de gogoşari şi bulionul. Se...Citeste continuarea
Budinca de orez cu tocanita
Postat de: brunetica in VitaCuratam ceapa , o spalam, o taiem in doua jumatate de ceapa maruntim si o calim pe jumatate intr-o tigaie cu ulei de masline. Adaugam carnea peste ceapa si o lasam sa se caleasca bine,...Citeste continuarea
Biscuiti digestivi " 100"
Postat de: RuxyRux in PrajituriDin aceasta cantitate ies trei tavi de cuptor cu biscuiti. Se amesteca toate ingredientele si se face o bila mare de aluat care se pune in folie si se da la rece pentru 45 de minute. Se pot...Citeste continuarea
Budinca de paste cu ricotta si stafide
Postat de: adasev12 in DulciuriSe pun la fiert pastele cu o lingura de zahar in loc de sare si putin ulei. Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom si putin apa, cat sa dea peste ele. Intr-un bol se amesteca ricotta cu...Citeste continuarea
Banuti de cartofi
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriPunem cartofii la fiert cu tot cu coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit. Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator...Citeste continuarea
Budinca de orez cu banane
Postat de: medioto59 in DulciuriSpalam orezul si-l fierbem in lapte cu un praf de sare.Cand bobul de orez este aproape fiert adaugam zaharul si mai lasam sa dea in cateva clocote. La final adaugam zaharul vanilat, tragem de pe...Citeste continuarea
Bulgarasi cu nuca si visine ametite
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un bol se amesteca biscuitii macinati, zaharul, nuca, cacaoa si ciocolata data pe razatoarea mica. In putin lapte se pune untul si se incalzeste pana se topeste untul. Se adauga esenta de rom...Citeste continuarea
Budinca cu paste
Postat de: diana_k in Prajiturise fierb pastele in apa clocotica cu un strop de ulei si un praf de sare. se scurg de apa si se lasa sa se raceasca 100g zahar se pune la caramelizat impreuna cu mierea. tapetam tava cu acest...Citeste continuarea
Batoane de cereale
Postat de: miha in DulciuriCele 2 tipuri de zahar se amesteca intr-o craticioara si se caramelizeaza usor. Se adauga apoi mierea si untul (atentie la aburii care se formeaza), se pune din nou vasul pe foc si se amesteca...Citeste continuarea
Briose cu dovleac
Postat de: lia in PrajituriFaina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul, le amestecam pe toate intr-un bol. Separat frecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul usor (nu tot...Citeste continuarea
Bruschetta
Postat de: laughylau in Aperitive / GarnituriSe curata usturoiul si se amesteca cu busuiocul taiat marunt, marunt, sucul de lamaie si cu uleiul de masline. Se sareaza dupa gust. Feliile de paine se prajesc la orice intensitate( de la abia...Citeste continuarea
Barca pentru alex
Postat de: jolygina in PrajituriSeparam albusul de galbenus si il batem bine cu un praf de sare pana a crescut . Adaugam usor galbenusurile dupa care adaugam zaharul ,uleiul si la sfarsit faina cu praful de copt . Cand...Citeste continuarea
Briose cu portocale si scortisoara...
Postat de: laughylau in Mancaruri de postSe incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. In alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasa, zaharul, sarea. Cand...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata cu crema de...
Postat de: laughylau in DulciuriToate cele 3 feluri de ciocolata se pun in vase diferite pe bain-marie si se pastreaza topite. Se face un model din ciocolata alba pe forma de silicon, inainte de a pune ciocolata cu lapte,...Citeste continuarea
Blat ciocolatos cu trei feluri de...
Postat de: lili in TorturiBlat ciocolatos: Albusurile se bat spuma, cand se intaresc se adauga zaharul. Apa clocotita o turnam peste cacao si se amesteca bine cu un tel sa nu faca cocoloase. Cand s-a racit putin...Citeste continuarea
Bastonase cu ciocolata
Postat de: gaby_d in PrajituriMixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem un amestec cremos si pufos. Adaugam galbenusul si incorporam. Separat cernem faina cu praful de copt si cacaua. Adaugam untul, ciocolata...Citeste continuarea
Briose umplute cu carnati
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriCarnatii se prajesc in ulei,se scot,se taie rondele si se lasa pe o farfurie; ouale batute cu piper,nucsoara,amestecate cu lapte,faina,malai si praf de copt iar la urma cascavalul ras; in...Citeste continuarea
Briose "flori de cires"
Postat de: postavaru in DulciuriFrecam drojdia cu 2 lingurite de zahar, pana se lichefiaza apoi o amestecam cu iaurtul. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar si zaharul vanilat si le adaugam peste drojdie si iaurt. Cernem...Citeste continuarea
Biscuiţi morişcă
Postat de: diaconta in DulciuriBatem oul ca pentru omleta si amestecam cu zaharul pudra. Separat mixam untul pâna când devine o spuma cremoasa. Turnam amestecul de ou peste unt si mixam în...Citeste continuarea
Budincă de ciocolată cu portocale
Postat de: madi_marin in DulciuriLaptele şi sucul se pun la foc mic sa se înfierbânte. Se pune şi ciocolata să se topească în acest amestec. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul.Se adaugă...Citeste continuarea
Briose raw cu mere
Postat de: alinutzika in Vegan / Raw veganSe face mai intai "blatul " : 1 mar se taie felii si se baga la robot impreuna cu stafidele si 1-2 linguri de apa. Se mixeaza bine, apoi se goleste compozitia intr-un vas si se...Citeste continuarea
Bulete de cascaval
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriSe bat albusurile spuma tare cu putina sare. Cascavalul se rade pe razatoarea mica.Se amesteca cu albusul spuma. Se pune faina si se amesteca usor toate ingredientele. Formam cu mana...Citeste continuarea
Briose - mumii de Halloween
Postat de: Julie in PrajituriGlazura: Se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele, esenta si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa. Briose:...Citeste continuarea
Bors de pui cu galuste imperiale
Postat de: pusikmea in CiorbeReteta pentru bors o gasiti aici Pregatim galustele: Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam cascavalul ras, apoi untul pe care l-am...Citeste continuarea
Bulgarasi de orez
Postat de: carmenvlad in Aperitive / GarnituriOrezul se spala si se fierbe ( la 1 parte orez se pun 3 parti de apa) in apa cu sare si secretul gustului. Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Tonul se pune la scurs...Citeste continuarea
Bulz ca la munte
Postat de: roxanabucataras in Aperitive / GarnituriPun apa la fiert pentru a pregati mamaliga, cu putin unt si sare. Dupa ce fierbe apa adaug malai in ploaie amestecand continuu pana devine ca o smantana subtire. Mestec pe foc aproximativ 15...Citeste continuarea
Banana Roll Cake
Postat de: deliciousflavours in TorturiSe bat spuma galbenusurile cu zaharul si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care se adauga treptat la galbenusuri, amestecand...Citeste continuarea
Bautura racoritoare pentru toate...
Postat de: mamaieelena in BauturiIntr-un vas adanc (de preferinte cel de la blenderul de mana) se pun fructele curatate si taiate felii, zeama de la lamaie si mierea. Cu blenderul se zdrobesc bine fructele si apoi se pune treptat...Citeste continuarea
Biscuiti spritati
Postat de: deliciousflavours in PrajituriIntr-un vas mai mare punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam untura, zaharul+cel vanilat, ouale intregi, coaja rasa de la lamaie+zeama si incepem sa framantam. Pentru a obtine un aluat...Citeste continuarea
Budinca de orez cu lapte mere si...
Postat de: Sidy in DulciuriOrezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare. Cand laptele se umfla se adauga orezul si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.Se...Citeste continuarea
Bulion de legume
Postat de: RuxyRux in BulionAm spalat si am curatat legumele, le-am tocat marunt( aici e de munca) si apoi le-am pus pe rand la blender( am noroc de unul absolut senzational) si le-am facut pasta. Am avut nevoie la...Citeste continuarea
Bavareza de iaurt cu sos de prune
Postat de: miremirc in PrajituriPunem gelatina la hidratat in 150 ml apa rece pentru 10 minute, apoi o topim pe foc mic , amestecand pana se dizolva, fara a o da in clocot.. Punem la fiert intr-o cratita, laptele si zaharul,...Citeste continuarea
Briose cu fulgi de ciocolata
Postat de: Bayram in DulciuriFaina se amesteca impreuna cu praful de copt. Se mixeaza bine ouale cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, cu smantana si cu laptele. Se adauga faina si fulgii de ciocolata si se mixeaza pana...Citeste continuarea



















