Banuti de cartofi

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2011 | 10849 vizualizari

 

Ati apucat sa pregatiti garnitura pentru pranz?
Daca da..pacat..
Azi avem niste banuti de cartofi - MINUNATI!Merg atat ca si garnitura cat si serviti ca atare cu smantana si patrunjel.
As fi putut face un cartof pai sau cartofi nature dar..m-am saturat de acelasi gust mereu:P
Si daca minunatul cartofior permite atat de multe, de ce sa nu profitam?

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi marisori
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri amidon
  • 2 catei usturoi
  • 3-4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • unt
  • optional - smantana pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banuti de cartofi:

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit. Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator unde mai adaugam galbenusurile, amidonul, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, o lingura unt, smantana, sare si piper dupa gust.

Eu zic c-ar merge si putin cascaval ras, de data asta n-am pus dar o sa tin minte:D

Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie omogena din care, cu mana umeda, putem forma cu usurinta banutii de cartofi (initial bilute pe care apoi le aplatizam). Daca e prea moale mai punem putin amidon. Incingem unt intr-o tigaie si plonjam banutii prajindu-i pana sunt frumos rumeniti pe ambele parti.

Eu am servit cu carnita la gratar, smantana si patrunjel verde , tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

iry-gabriela 1

25.01.2012, 20:38

imi place arata ca niste gogosele

sebirizescu 1

06.01.2013, 22:45

ce bine arata

laura_n 1

08.02.2013, 11:29

dati si mie un ban, sa va traiasca familia
arata tare "pofticios"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz