acasa cand eramfaceamdes aceste paste, dar cu branzica proaspata de vaci...aicie atrebuit sainlocuiesc branzica, si cea mai apropiata de ca de acasa e ricotta...gustul e tot unul excelent...si plusul de ciocolata le-a facut si mai bune....
Se pun la fiert pastele cu o lingura de zahar in loc de sare si putin ulei. Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom si putin apa, cat sa dea peste ele.
Intr-un bol se amesteca ricotta cu zaharul si vanilia, se adauga coaja de lamaie si portocala si ouale, se omogenizaza totul foarte bine. Se scurg pastele si se trec sub un jet rapid de apa rece sa nu fie fierbinti cand le puneti peste ricotta. Se scurg bine stafidele si se pun si ele. Se rade ciocolata peste compozitie si cu o spatula se amesteca bine totul. Se toarna compozitia intr-un bol sau tava si se da la cuptor la 180 grade pana se leaga bine compozitia. Se poate coace si la microunde. Eu am folosit un bol rotund, astfel a iesit ca o cupola, dupa ce am rasturnat-o pe platou. Se lasa cateva minute sa se domoleasca si se pudreaza cu zahar, apoi se poate taia felii si servi.
Pofta buna!