usor,rapid si de efect...
PT ALUAT:
PT CREMA:
Prepararea aluatului:
cernem faina pe masa si in mijloc facem o fantana unde vom pune restul ingredientelor,apoi amestecam totul cu varful degetelor.Aluatul obtinut il invelim in folie transparenta si il punem in frigider 30 de minute.
Intre timp pregatim crema:
Mixam mascarpone cu 1 lingura de zahar pana devine cremos.Mixam smantana cu cealalta lingura de zahar,apoi o adaugam peste mascarpone si le amestecam usor,apoi adaugam putina vanilie.Crema o punem in frigider pana la momentul utilizarii.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie din care vom decupa si vom tapeta barcutele noastre,apoi in fiecare barcuta punem putin aluminiu si umplem cu fasole uscata,apoi le dam la cuptorul incins la 180°.Dupa 10 minute scoatem aluminiul si fasolea uscata si mai dam la cuptor pana prind putina culoare si la mijloc.
Scoatem barcutele din cuptor si le lasam la racit,apoi le scoatem din forme si le umplem cu crema mascarpone si decoram cu zmeura.Daca doriti pudrati cu zahar.
Din aceasta cantitate ies circa 25 de barcute,depinde de marimea formelor.