Budinca de orez cu tocanita

de brunetica in Vita, 15 Noi 2011 | 2757 vizualizari

 

O reteta foarte delicioasa, iar carnea se topeste in gura.Merita incercata reteta.

 

INGREDIENTE

  • 300 g. orez
  • 400 g. pulpa de vitel cuburi
  • 500 g. pulpa de rosii
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 1 ceapa
  • 1 litru supa
  • 5 linguri branza parmezan
  • 2 pahare vin alb
  • ulei de masline
  • 10 g. unt
  • sare 
  • piper
  •  100 g.o conserva de ciuperci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu tocanita:

Curatam ceapa , o spalam, o taiem in doua jumatate de  ceapa maruntim si o calim pe jumatate intr-o tigaie cu ulei de masline.

Adaugam carnea peste ceapa si o lasam sa se caleasca bine, dupa care stingem cu un pahar de vin si adaugam rosiile tocate marunt, sarea si piperam dupa gust, lasand pentru 50 minute la foc mic.

Curatam morcovul si il dam prin razatoarea mica si il punem intr-o oala cu ulei, adaugam telina taiata marunt si restul de ceapa si le calim si ciupercile scurse de ulei.

Adaugam orezul si il lasam pentru 1-2 minute dupa care adaugam supa calda .

Cand orezul este facut pe jumatate adaugam un pahar de vin , sare si piper dupa gust.

Cu 2 minute inainte sa oprim orezul adaugam untul si parmezanul amestecand rapid si continu.

 

TIPS-URI

1

Ungem o forma cu unt o umplem cu orez si il presam un pic cu lingura, lasam cateva minunte il rasturnam intr-o farfurie si garnisim cu tocanita de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu tocanita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MIUTA 1

16.11.2011, 20:48

Delicios

mena29 1

16.11.2011, 22:03

Foarte buna

brunetica 1

17.11.2011, 07:45

Multumesc Miuta , Multumesc Mena , adevarat o reteta buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de telina