Sa mai ziceti voi ca eu nu fac dulce........hihihi
Un dulce de bebe......dar merge si pentru noi....va asigur ca este delicios.
Spalam orezul si-l fierbem in lapte cu un praf de sare.Cand bobul de orez este aproape fiert adaugam zaharul si mai lasam sa dea in cateva clocote. La final adaugam zaharul vanilat, tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca. Adaugam galbenusurile, untul moale (mai lasam putin unt ca sa ungem formele) si amestecam.
Separat mixam bine albusurile si apoi le incorporam in compozitia de mai sus. Amestecam bine. Ungem cu unt niste forme termorezistente si turnam orezul in fiecare pana la jumatatea formei. Curatam bananele, le taiem in rondele si le repartizam in fiecare forma. Acoperim cu restul de orez. Dam la cuptor pentru circa 30 minute, avand grija sa nu deschidem in primele 15 minute cuptorul.
Deasupra,bunaciunea noastra...hihihi...va prinde o crusta. Scoatem din cuptor, lasam sa se racoresca putin si apoi scoatem usor din forma folosind un cutit pentru a se desprinde usor de pe peretii formei. Pudram cu zahar si...pofta buna!