Biscuiti ciocolatosi (chocolate crinkles)

de Georgia in Prajituri, 28 Noi 2011 | 4648 vizualizari

 

Sunt super ciocolatosi! Ii multumesc pentru reteta lui any_annette!

 

INGREDIENTE

  • 60 de grame unt
  • 225 gr ciocolata amara
  • 100 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 225 gr faina alba
  • un varf de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • zahar tos si zahar pudra pentru imbracat la final inainte de a-i pune la cuptor
Portii: 42
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti ciocolatosi (chocolate crinkles):

Punem la topit la bain marie ciocolata taiata bucatele impreuna cu untul.

Intre timp batem ouale si zaharul la mixer pana ce obtinem o crema alba si spumoasa. Adaugam vanilia - esenta de rom si ciocolata topita. Amestecam. Punem apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea, amestecam usor  cu mixerul sau cu o lingura, pana ce faina e absorbita total de aluat.

Aluatul obtinut se tine de seara pana dimineta la frigider acoperit cu o folie alimentara de plastic, sa nu faca crusta. A doua zi, pe o farfurie punem zahar tos, iar pe alta zahar pudra si incepem a modela biscuitii.

Luam cu o lingurita bucati din aluat cat sa formam o bila cam de 3 cm., le modelam in palma, le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra si le asezam in tava acoperita cu hartie de copt, nu prea apropiate.

Au iesit doua tavi, am bagat-o pe prima la cuptor, intre timp am modelat restul de biscuiti si i-am bagat in alta tava cand i-am scos pe primii.
Se dau la cuptor la 170 de grade (cuptor preincalzit) pentru 8-9 minute zice reteta, eu am lasat mai mult, depinde de cuptor. Nu-i lasati prea mult, pentru ca trebuie sa ramana moi in interior. Asta daca va plac, daca ii vreti mai crocanti, mai lasati vreo 5 min. in plus la cuptor. Dupa ce s-au racit i-am depozitat intr-o cutie de tabla. Sunt buni si dupa mai multe zile.



Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti ciocolatosi (chocolate crinkles)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Braduti umpluti