Bascute si portofele

de RuxyRux in Prajituri, 9 Dec 2011 | 12973 vizualizari

 

...din toata inima...pentru cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat( daca il faceti in casa e si mai splendid)
  • un praf sare
  • coaja de portocala
  • 100 gr unt topit
  • 1 cana lapte caldut
  • 1 cana de zer(  ramas de dimineata de la branza de vaci facuta in casa)
  • 5 linguri iaurt de casa
  • 1 kg si 300 gr de faina
  • 25 gr drojdie proaspata

Umplutura:

  • 750 gr branza de vaci scursa 
  • 2 pliculete vanilie
  • 250 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 ou si 3 galbenusuri
  • 1  esenta de rom
  • cine doreste poate pune si stafide( eu nu am pus)

Pentru uns:

  • 6, 7 galbenusuri
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute si portofele:

Intr-un vas mare punem toate ingredientele( sa fie la temperatura camerei), drojdia o vom lichefia cu o lingura de zahar si doua trei linguri de  lapte, iar la sfarsit vom adauga faina cernuta si vom incepe framantatul. Framantam atat cat sa iasa un aluat frumos. 

Acoperim cu un servet curat si dam la caldura( langa aragaz) o ora si jumatate pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura amestecand toate ingredientele, apoi pregatim si galbenusurile pentru uns.

Luam cate o bucata din aluat si dam forma de bascuta sau de portofel asa cum dorim, umplem cu crema de branza, ungem cu galbenus, presaram cu zahar vanilat si dam la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 grade( sau in functie de cuptor pana se rumenesc frumos.

Apoi le oferim calde si delicioase celor dragi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute si portofele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Zambareata 1

11.12.2011, 22:11

stiam eu ca nu poti refuza gogosile mele

kamy 1

15.12.2011, 18:24

yamyyyyyyy

RuxyRux 1

13.01.2014, 19:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata