Baclava

de brunetica in Prajituri, 21 Noi 2011 | 8845 vizualizari

 

Am facut reteta de nenumarate ori si de fiecare data o servim cu pofta la cat de delicioasa si aromata este prajitura . Reteta o am din cartea care am facut fotografiato , este o carte foarte veche i s-a ingalbenit si paginile. Sper sa va incant cu aceasta prajitura si va doresc un inceput de saptamana frumos si plin de bucurii !!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de foietaj 
  • 800 g. miez de nuca
  • 200 g. unt
  • 250 g. zahar brun
  •  jumatate de pahar de apa de trandafiri
  • 200 g apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

 

  • Tapetam o tava cu hartie de copt,  si asezam o foie de foietaj unsa cu unt topit . Peste foaia de foietaj presuram un strat de miez de nuca macinat, peste miezul de nuca asezam o alta foaie de foietaj unsa cu unt , presuram din nou miez de nuca si ultima foaie de foietaj unsa cu unt. Cu un cutit bine ascutit taiem bucati patrate si stropim cu untul ramas , topit si infierbantat. Dupa ce untul a fost absorbit de foile de foietaj , tava se da la cuptorul infierbantat si se coace la foc domol.
  • Siropul il preparam din apa, zaharul. Intr-o craticioara punem la fiert apa cu zaharul, cand zaharul sa topit mai lasam cateva clocote si adaugam apa de trandafiri, lasam circa 1 minunt si oprim flacara.
  • Cand baclavaua este coapta o insiropam cu siropul clocotit.

 

TIPS-URI

1

Am folosit foi de foietaj pentru ca sant mai groase.

2

Am folosit apa de trandafiri pentru ca este folosita in reteta originala.

3

Am folosit o cantitate de miez de nuca mai mare decat scrie in reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

danakarin 1

21.11.2011, 22:36

ce farmec au aceste carti vechi de bucate....si eu am una de la bunica mea, o folosesc cu mult drag.
Reteta e exceptionala, buna buna

brunetica 1

24.11.2011, 12:39

multumesc Rocsi
Multumesc doamna Danakarin , sant foarte utile cartile vechii

dany_dumy2006 1

18.01.2012, 13:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca