Baclava

de brunetica in Prajituri, 21 Noi 2011 | 9099 vizualizari

 

Am facut reteta de nenumarate ori si de fiecare data o servim cu pofta la cat de delicioasa si aromata este prajitura . Reteta o am din cartea care am facut fotografiato , este o carte foarte veche i s-a ingalbenit si paginile. Sper sa va incant cu aceasta prajitura si va doresc un inceput de saptamana frumos si plin de bucurii !!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de foietaj 
  • 800 g. miez de nuca
  • 200 g. unt
  • 250 g. zahar brun
  •  jumatate de pahar de apa de trandafiri
  • 200 g apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

 

  • Tapetam o tava cu hartie de copt,  si asezam o foie de foietaj unsa cu unt topit . Peste foaia de foietaj presuram un strat de miez de nuca macinat, peste miezul de nuca asezam o alta foaie de foietaj unsa cu unt , presuram din nou miez de nuca si ultima foaie de foietaj unsa cu unt. Cu un cutit bine ascutit taiem bucati patrate si stropim cu untul ramas , topit si infierbantat. Dupa ce untul a fost absorbit de foile de foietaj , tava se da la cuptorul infierbantat si se coace la foc domol.
  • Siropul il preparam din apa, zaharul. Intr-o craticioara punem la fiert apa cu zaharul, cand zaharul sa topit mai lasam cateva clocote si adaugam apa de trandafiri, lasam circa 1 minunt si oprim flacara.
  • Cand baclavaua este coapta o insiropam cu siropul clocotit.

 

TIPS-URI

1

Am folosit foi de foietaj pentru ca sant mai groase.

2

Am folosit apa de trandafiri pentru ca este folosita in reteta originala.

3

Am folosit o cantitate de miez de nuca mai mare decat scrie in reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

danakarin 1

21.11.2011, 22:36

ce farmec au aceste carti vechi de bucate....si eu am una de la bunica mea, o folosesc cu mult drag.
Reteta e exceptionala, buna buna

brunetica 1

24.11.2011, 12:39

multumesc Rocsi
Multumesc doamna Danakarin , sant foarte utile cartile vechii

dany_dumy2006 1

18.01.2012, 13:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava