Pentru inceput cartofii curatati si taiati cubulete ii punem in apa cu sare la fiert.
Separat intr-o tigaie calim in untul topit, ceapa si morcovul taiat cubulete.
In apa in care au fiert cartofii pe jumatate, adaugam ceapa, morcovul...
Iata cum se prepara Galuste de gris pufoase pentru supa - Reteta simpla cu reusita sigura
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu putina sare si le lasam deoparte ca sa-si intesifice culoarea. Apoi le amestecam apoi cu uleiul de masline....
Fasolea am lasat-o la inmuiat in apa de pe o zi pe alta. A doua zi am scurs apa de pe fasole si am adaugat fasolea in kucta mea care statea pe raft pe post de bibelou. Zarzavatul l-am spalat, curatat si l-am taiat cubulete...
Legumele le spalam si le taiem cubulete.Kaizerul il taiem feliute subtiri.Intr-o oala punem 2-3 lg de ulei si rumenim putin kaizerul.Adaugam legumele peste kaiser si 2-3 l de apa.Lasam ciorba sa fiarba la foc potrivit....
Primul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam morcovii.Tocam ardeiul gras,dovlecelul,rosile,morcovul si ceapa.Intr-o cratita punem sunca taraneasca...
Spalam carnea, o taiem cuburi mai mari si o punem la fiert, avand grija sa luam spuma de cate ori este necesar. Legumele spalate si curatate le taiem in cuburi sau felii. Calim ceapa in uleiul bine incins, apoi adaugam restul legumelor (cu exceptia cartofilor) si le...
Salata se spala frunza cu frunza. Slanina se taie felii subtiri si se cresteaza si se pune in oala si se caleste la foc mic pana lasa untura si se rumeneste. Se adauga si usturoiul pisat. Mai lasati un minut pe foc si adaugati...
Legumele le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Baconul il taiem felii.Intr-o tigaie adaugam 2-3 lg de ulei si calim baconul afumat,legumele taiate le adaugam peste bacon si le calim 5 minute.
Intr-o oala...
Se taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu in apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza.Intr-o tigaie punem 2 lg de ulei sa se incinga.
In uleiul incins adaugam ceapa tocata fin, morcovul, telina, patrunjelul plus ardeiul taiat cubulete.Se calesc...
Legumele se spala si se curata. Morcovii, telina, ardeiul, ceapa, cartofii se taie cubulete. Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza.
Cand carnea s-a fiert pe jumatate, adaugam legumele, mai putin cartofii si lasam sa...
Fasolea am pus-o intr-o cratita separat la fiert cu sare ptr 20 de minute.Separat intr-o cratita am pus 2 lg de ulei in care am pus la calit pieptul de pui taiat fasii.Legumele le-am taiat cubulete si le-am adaugat peste pieptul de pui pe rand la calit.
Peste am adaugat fasolea fiarta si am...
Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece la fiert si se ia spuma din cand in cand cu spumiera. Se taie cubulete mici zarzavatul,(ardeiul,telina,patrunjelul), morcovul il putem pune ras sau cubulete.
Se calesc apoi in uleiul incins pana ceapa se inmoaie.Se adauga zarzavaturile calite in...
Carnea taiata cubulete se pune intr-o oala cu 3 l apa rece. Cand apa a dat in clocot si apare spuma , se indeparteaza cu ajutorul unei spumiere .
Dupa 15 minute se adauga legumele taiate cubulete ( ceapa,cartofii, morcov, telina,ardei,patrunjel) si se lasa la fiert.
Rosiile se introduc...
Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba,se dau prin razatoare si se pun in oala in care fierbem ciorba si lasam sa de-a in clocot.
Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul spalat bine,ceapa calita,ouale,patrunjelul tocat marunt,sare si piper dupa gust.Omogenizam bine...
Pieptul de pui l-am spalat si l-am taiat fasii,legumele(eu am folosit din congelator)le-am taiat cubulete si impreuna cu pieptul de pui le-am adaugat in oala de ciorba cu apa si sare.
Cand carnea si legumele au fiert,am adaugat otetul si am preparat amestecul din galbenusuri impreuna cu...
Intr-o oala punem putin ulei si carnea tocata impreuna cu ceapa taiata cubulete. Le lasam sa se caleasca putin si adaugam legumele taiate. Punem apa cat sa ramana loc liber de 2 degete in oala si lasam sa fiarba, cand da in clocot adaugam orezul spalat si cartofii taiati cubulete. Potrivim de...
Taiem puiul si il punem la fiert impreuna cu legumele curatate intr-o cratita cu apa. Din cand in cand luam spuma care se formeaza deasupra apei de la carne. Cand carnea si legumele au fiert, le scoatem din cratita, tocam legumele fin si putina carne si adaugam in cratita, un cub de delicat de...
Intr-o cratita punem apa la fiert si oasele garf taiate.Le lasam sa dea in clocot si luam toata spuma care se formeaza de la carne.Legumele taiate cubulete le punem in oala si orezul si lasam sa fiarba.La sfarsit...
Perisoarele le facem din carnea de pui amestecata cu sare,piper,2 oua,felia de paine.
Separat ceapa curatata si taiata o calim impreuna cu ardeiul si pastarnacul,telina ,adaugam apa si lasam sa dea in clocot.Cand fierbe adaugam orezul, perisoarele si le lasam la fiert.Cand sunt fierte batem 2...
Varza o curatam de primele foi si o taiem si o frecam cu putina sare.Ceapa o taiem cubulete si o calim in ulei,peste ceapa punem ciolanul intreg si putina apa,cand da in clocot adaugam varza si complectam cu apa.Legumele le taiem cubulete si le adaugam in ciorba si rosile decojite.Cand varza a...
Pastaia o curatam si o rupem bucatele,legumele le spalam bine si le taiem cubulete.Intr-o cratita punem putin ulei si calim legumele pe rand.Cand legumele sau calit punem coastele taiate si lasam sa dea in clocot cu o cana de apa.Complectam oala cu apa si lasam sa fiarba ciorba.Cand legumele si...
Legumele le curatam si le fierbem intregi.Separat intr-o cratita punem putin ulei si calim 2 morcovi si 1/2 telina rasa.Adaugam o cana de apa si dam in clocot.Pieptul de pui il taiem bucatele ca burta de vita si adaugam peste morcovul si telina calita si data in clocot.Dupa ce au fiert...
Prima data am scos burta din punga si am taiat-o mai mica pentru a fi mai usor de luat cu lingura,am spalat-o,am calit tot zarzavatul ras si am adaugat in oala foile de dafin,sarea,piperul,burta fidelute si apa.
Am lasat-o la fiert 1 ora la foc potrivit,dupa care am adaugat 2 lg de otet,am...
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete.Punem int-o oala putin ulei si calim pe rand ceapa taiata fidelute,morcovul,telina,dovlecelul,adaugam carnea si o cana de apa.Lasam sa dea in clocot si complectam cu apa.Curatam cartofii , ii taiem cubulete si ii adugam in ciorba cand carnea este...
Ceapa o taiem cubulete si o punem la calit impreuna cu baconul taiat fidelute. Cand s-au rumenit putin adaugam 2 linguri de bulion si stingem cu apa calda. Cand zeama da in clocot se adauga morcovul, telina, ardeiul rosu, toate tocate cubulete si o lingura de sare.
Se lasa sa fiarba cateva...
Spalam carnea si o taiem bucatele.Legumele le spalam si le taiem cubulete.Calim ceapa taiata cubulete,adaugam morcovul dat prin razatoare,legumele taiate si le lasam sa se inabuse in ulei.Adaugam carnea peste legume si o cana de apa si lasam...
Intr-o oala cu presiune punem fasolea la fiert. Dupa 10 minute fasolea impreuna cu ciolanul afumat se pune in alta oala si se mai lasa la fiert 30 de minute.Se adauga legumele date prin razatoare sau taiate cubulete (patrunjelul,telina,ardeiul gras,rosile sau bulionul). Separat intr-o...
Se caleste o ceapa taiata marunt,ardeiul si morcovul ras ,se stinge cu apa ,se adauga patrunjelul, telina taiate cubulete sau date prin razatoare si se lasa la fiert.Se fac perisoarele din carnea tocata amestecata cu sare,piper,orez si putin delicat si se pun la fiert peste restul.
Cand au...
Ciorba de pui cu branza topita cu smantana
Pentru inceput cartofii curatati si taiati cubulete ii punem in apa cu sare la fiert. Separat intr-o tigaie calim in untul topit, ceapa si morcovul taiat cubulete. In apa in care au fiert cartofii pe jumatate, adaugam ceapa, morcovul...
Galuste de gris pufoase pentru supa - Reteta simpla cu reusita sigura
Iata cum se prepara Galuste de gris pufoase pentru supa - Reteta simpla cu reusita sigura Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu putina sare si le lasam deoparte ca sa-si intesifice culoarea. Apoi le amestecam apoi cu uleiul de masline....
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon la kucta
Fasolea am lasat-o la inmuiat in apa de pe o zi pe alta. A doua zi am scurs apa de pe fasole si am adaugat fasolea in kucta mea care statea pe raft pe post de bibelou. Zarzavatul l-am spalat, curatat si l-am taiat cubulete...
Ciorba de legume cu kaizer si tarhon
Legumele le spalam si le taiem cubulete.Kaizerul il taiem feliute subtiri.Intr-o oala punem 2-3 lg de ulei si rumenim putin kaizerul.Adaugam legumele peste kaiser si 2-3 l de apa.Lasam ciorba sa fiarba la foc potrivit....
Ciorba de pastai cu sunca taraneasca si tarhon
Primul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam morcovii.Tocam ardeiul gras,dovlecelul,rosile,morcovul si ceapa.Intr-o cratita punem sunca taraneasca...
Ciorba taraneasca de porc
Spalam carnea, o taiem cuburi mai mari si o punem la fiert, avand grija sa luam spuma de cate ori este necesar. Legumele spalate si curatate le taiem in cuburi sau felii. Calim ceapa in uleiul bine incins, apoi adaugam restul legumelor (cu exceptia cartofilor) si le...
Ciorba de salata cu slanina afumata
Salata se spala frunza cu frunza. Slanina se taie felii subtiri si se cresteaza si se pune in oala si se caleste la foc mic pana lasa untura si se rumeneste. Se adauga si usturoiul pisat. Mai lasati un minut pe foc si adaugati...
Ciorba de legume cu bacon afumat si tarhon
Legumele le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Baconul il taiem felii.Intr-o tigaie adaugam 2-3 lg de ulei si calim baconul afumat,legumele taiate le adaugam peste bacon si le calim 5 minute. Intr-o oala...
Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon
Se taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu in apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza.Intr-o tigaie punem 2 lg de ulei sa se incinga. In uleiul incins adaugam ceapa tocata fin, morcovul, telina, patrunjelul plus ardeiul taiat cubulete.Se calesc...
Ciorba de vita cu legume
Legumele se spala si se curata. Morcovii, telina, ardeiul, ceapa, cartofii se taie cubulete. Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza. Cand carnea s-a fiert pe jumatate, adaugam legumele, mai putin cartofii si lasam sa...
Ciorba de pastai cu piept de pui
Fasolea am pus-o intr-o cratita separat la fiert cu sare ptr 20 de minute.Separat intr-o cratita am pus 2 lg de ulei in care am pus la calit pieptul de pui taiat fasii.Legumele le-am taiat cubulete si le-am adaugat peste pieptul de pui pe rand la calit. Peste am adaugat fasolea fiarta si am...
Ciorba de vacuta cu tarhon
Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece la fiert si se ia spuma din cand in cand cu spumiera. Se taie cubulete mici zarzavatul,(ardeiul,telina,patrunjelul), morcovul il putem pune ras sau cubulete. Se calesc apoi in uleiul incins pana ceapa se inmoaie.Se adauga zarzavaturile calite in...
Ciorba de porc cu ou
Carnea taiata cubulete se pune intr-o oala cu 3 l apa rece. Cand apa a dat in clocot si apare spuma , se indeparteaza cu ajutorul unei spumiere . Dupa 15 minute se adauga legumele taiate cubulete ( ceapa,cartofii, morcov, telina,ardei,patrunjel) si se lasa la fiert. Rosiile se introduc...
Ciorba de perisoare cu bors
Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba,se dau prin razatoare si se pun in oala in care fierbem ciorba si lasam sa de-a in clocot. Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul spalat bine,ceapa calita,ouale,patrunjelul tocat marunt,sare si piper dupa gust.Omogenizam bine...
Ciorba radauteana
Pieptul de pui l-am spalat si l-am taiat fasii,legumele(eu am folosit din congelator)le-am taiat cubulete si impreuna cu pieptul de pui le-am adaugat in oala de ciorba cu apa si sare. Cand carnea si legumele au fiert,am adaugat otetul si am preparat amestecul din galbenusuri impreuna cu...
Ciorba cu carne tocata
Intr-o oala punem putin ulei si carnea tocata impreuna cu ceapa taiata cubulete. Le lasam sa se caleasca putin si adaugam legumele taiate. Punem apa cat sa ramana loc liber de 2 degete in oala si lasam sa fiarba, cand da in clocot adaugam orezul spalat si cartofii taiati cubulete. Potrivim de...
Supa de pui cu galuste
Taiem puiul si il punem la fiert impreuna cu legumele curatate intr-o cratita cu apa. Din cand in cand luam spuma care se formeaza deasupra apei de la carne. Cand carnea si legumele au fiert, le scoatem din cratita, tocam legumele fin si putina carne si adaugam in cratita, un cub de delicat de...
Ciorba acra cu tarhon si oase garf
Intr-o cratita punem apa la fiert si oasele garf taiate.Le lasam sa dea in clocot si luam toata spuma care se formeaza de la carne.Legumele taiate cubulete le punem in oala si orezul si lasam sa fiarba.La sfarsit...
Ciorba cu perisoare de pui fara orez
Perisoarele le facem din carnea de pui amestecata cu sare,piper,2 oua,felia de paine. Separat ceapa curatata si taiata o calim impreuna cu ardeiul si pastarnacul,telina ,adaugam apa si lasam sa dea in clocot.Cand fierbe adaugam orezul, perisoarele si le lasam la fiert.Cand sunt fierte batem 2...
Ciorba de varza cu ciolan afumat
Varza o curatam de primele foi si o taiem si o frecam cu putina sare.Ceapa o taiem cubulete si o calim in ulei,peste ceapa punem ciolanul intreg si putina apa,cand da in clocot adaugam varza si complectam cu apa.Legumele le taiem cubulete si le adaugam in ciorba si rosile decojite.Cand varza a...
Ciorba de pastai cu coaste afumate
Pastaia o curatam si o rupem bucatele,legumele le spalam bine si le taiem cubulete.Intr-o cratita punem putin ulei si calim legumele pe rand.Cand legumele sau calit punem coastele taiate si lasam sa dea in clocot cu o cana de apa.Complectam oala cu apa si lasam sa fiarba ciorba.Cand legumele si...
Ciorba acra de pui cu smantana si usturoi
Legumele le curatam si le fierbem intregi.Separat intr-o cratita punem putin ulei si calim 2 morcovi si 1/2 telina rasa.Adaugam o cana de apa si dam in clocot.Pieptul de pui il taiem bucatele ca burta de vita si adaugam peste morcovul si telina calita si data in clocot.Dupa ce au fiert...
Ciorba de burta
Prima data am scos burta din punga si am taiat-o mai mica pentru a fi mai usor de luat cu lingura,am spalat-o,am calit tot zarzavatul ras si am adaugat in oala foile de dafin,sarea,piperul,burta fidelute si apa. Am lasat-o la fiert 1 ora la foc potrivit,dupa care am adaugat 2 lg de otet,am...
Ciorba acra cu tarhon si carne de porc
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete.Punem int-o oala putin ulei si calim pe rand ceapa taiata fidelute,morcovul,telina,dovlecelul,adaugam carnea si o cana de apa.Lasam sa dea in clocot si complectam cu apa.Curatam cartofii , ii taiem cubulete si ii adugam in ciorba cand carnea este...
Ciorba de fasole pastai cu bacon afumat
Ceapa o taiem cubulete si o punem la calit impreuna cu baconul taiat fidelute. Cand s-au rumenit putin adaugam 2 linguri de bulion si stingem cu apa calda. Cand zeama da in clocot se adauga morcovul, telina, ardeiul rosu, toate tocate cubulete si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba cateva...
Ciorba din spata de porc
Spalam carnea si o taiem bucatele.Legumele le spalam si le taiem cubulete.Calim ceapa taiata cubulete,adaugam morcovul dat prin razatoare,legumele taiate si le lasam sa se inabuse in ulei.Adaugam carnea peste legume si o cana de apa si lasam...
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon
Intr-o oala cu presiune punem fasolea la fiert. Dupa 10 minute fasolea impreuna cu ciolanul afumat se pune in alta oala si se mai lasa la fiert 30 de minute.Se adauga legumele date prin razatoare sau taiate cubulete (patrunjelul,telina,ardeiul gras,rosile sau bulionul). Separat intr-o...
Ciorba de perisoare
Se caleste o ceapa taiata marunt,ardeiul si morcovul ras ,se stinge cu apa ,se adauga patrunjelul, telina taiate cubulete sau date prin razatoare si se lasa la fiert.Se fac perisoarele din carnea tocata amestecata cu sare,piper,orez si putin delicat si se pun la fiert peste restul. Cand au...