Ficat turcesc

de reisnaor_2006 in Ficat, 1 Mar 2020 | 10060 vizualizari

 

Chiar daca nu sunteti iubitori de ficat, va garantez ca aceasta reteta o veti manca cu placere si va fi cea mai delicioasa mancare de ficat pe care ati incercat-o.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ficat de pui
  • 3 linguri de amidon
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 1 lingura de sare
  • 50 ml de ulei
  • 6 buc de usturoi
  • 1 ceapa
  • Sos:
  • 200 gr pasta de rosii
  • 2-3 linguri miere de albine
  • 1/2 pahar de apa calda
  • 2-3 linguri de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat turcesc:

      Pentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul.

      Il lasam la marinat timp de 20 de minute. Punem ficatul la prajit si cand este aproape gata adaugam o ceapa taiata cubulete.

      Sosul: Intr-un bol punem pasta de rosii, uleiul, mierea, omogenizam bine ingredientele si turnam compozitia peste ficatul prajit impreuna cu 1/2 pahar cu apa calda. Se lasa la fiert 10 minute si se serveste alaturi de garnitura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ficatul de pui il putem inlocui cu ficat de porc.

2

Poate fi servit alaturi de o salata de ceapa rosie taiata subtire si marinata in ulei de masline, sare si otet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat turcesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]