Ficat turcesc

de reisnaor_2006 in Ficat, 1 Mar 2020 | 9440 vizualizari

 

Chiar daca nu sunteti iubitori de ficat, va garantez ca aceasta reteta o veti manca cu placere si va fi cea mai delicioasa mancare de ficat pe care ati incercat-o.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ficat de pui
  • 3 linguri de amidon
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 1 lingura de sare
  • 50 ml de ulei
  • 6 buc de usturoi
  • 1 ceapa
  • Sos:
  • 200 gr pasta de rosii
  • 2-3 linguri miere de albine
  • 1/2 pahar de apa calda
  • 2-3 linguri de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat turcesc:

      Pentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul.

      Il lasam la marinat timp de 20 de minute. Punem ficatul la prajit si cand este aproape gata adaugam o ceapa taiata cubulete.

      Sosul: Intr-un bol punem pasta de rosii, uleiul, mierea, omogenizam bine ingredientele si turnam compozitia peste ficatul prajit impreuna cu 1/2 pahar cu apa calda. Se lasa la fiert 10 minute si se serveste alaturi de garnitura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ficatul de pui il putem inlocui cu ficat de porc.

2

Poate fi servit alaturi de o salata de ceapa rosie taiata subtire si marinata in ulei de masline, sare si otet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat turcesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat fragezit in lapte, la tigaie