Cel mai mult imi place la aceasta ciorba taraneasca de porc multitudinea de legume si culorile acestora.
Spalam carnea, o taiem cuburi mai mari si o punem la fiert, avand grija sa luam spuma de cate ori este necesar. Legumele spalate si curatate le taiem in cuburi sau felii. Calim ceapa in uleiul bine incins, apoi adaugam restul legumelor (cu exceptia cartofilor) si le calim impreuna.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam legumele calite, sare si piper. Le fierbem impreuna pret de 1-2 minute, apoi adaugam cartofii. Cand ciorba este gata adaugam zeama de pe tarhon, potrivim la gust de sare si stingem focul. Pofta buna!
1
Ciorba poate fii acrita cu bors sau zeama de varza dupa gust.
2
Puteti adauga si smantana amestecata cu 2 galbenuse de ou.
3
Carnea de porc o putem inlocui cu cea de vitel si putem adauga si un os,are un gust deosebit.
4
Putem adauga si taietei pe care ii fierbem separat in apa cu sare.