Ciorba de pastai cu sunca taraneasca si tarhon

de reisnaor_2006 in Supe/Ciorbe, 7 Iul 2015 | 5010 vizualizari

 

O ciorba satioasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pastaie
  • 500 gr de sunca taraneasca
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 catei de usturoi
  • 300 gr pasta de rosii Cirio
  • 3 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • tarhon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pastai cu sunca taraneasca si tarhon:

       Primul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam morcovii.Tocam ardeiul gras,dovlecelul,rosile,morcovul si ceapa.Intr-o cratita punem sunca taraneasca taiata bucatele sa se rumeneasca impreuna cu ceapa si usturoiul tocat.

      Cand s-a rumenit putin adaugam celelalte legume sa se caleasca peste sunca.Cand se inmoaie ardeiul adaugam si rosiile taiate cubulete.Dupa ce s-a inabusit putin adaugam pastaia.Adaugam apa in oala si pasta de rosii si lasam ciorba sa fiarba.

      Cand fasolea este fiarta,potrivim de sare si piper,acrim cu zeama de tarhon si frunze de tarhon,batem cele doua oua si le turnam in fir subtire in ciorba amestecand mereu.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa faceti cu fasole uscata, din piata, aveti nevoie de 1 kg de fasole care trebuie inmuiata cateva ore (eventual, chiar de pe o zi pe alta); o puneti la fiert, la foc mic, in apa rece, si schimbati apa, cand clocoteste, de macar doua ori, si de abia dupa aceea o lasati, tot la foc mic, pana cand este fiarta.

2

Putem folosi la ciorba smantana,patrunjel verde si orice tip de afumatura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pastai cu sunca taraneasca si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de zarzavat